Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Thursday, June 21, 2012

zakmalstory.blogspot.com -----> zatiandlappy.com

Photobucket
akan ku hapus namamu sampai bila-bila setelah sekian lama aku menghapuskan dirimu... ehh tetiba pulak kan? meroyan ke apa -.-

haha haha ini kisah tak ada kena mengena dengan meroyan ke apa hoho, tempoh hari I ada join "My Little Giveaway" by eca

Alhamdulillah I dipilih sebagai top referral & sebagai ganjarannya I memenangi domain selama satu tahun yang ditaja sepenuhnya oleh Encik Fadzmie kita ni

Alhamdulillah rezeki I untuk memiliki domain, if I tak join & tak ada rezeki I untuk memenangi "My Little Giveaway" tempoh hari, mungkin sampai sekarang pun I tak fikir untuk pakai domain :)

pada mulanya agak sukar untuk memilih nama domain, terdapat dua pilihan iaitu ceritazati.com atau zatiandlappy.com, ada yang suggest ambil ceritazati.com sebab ringkas & senang nak ingat

lastly I choose zatiandlappy.com, sebab?  I rasa macam zatiandlappy melambangkan diri I sendiri, seorang penulis bersama lappy-nya 

it's not ceritazati.com tak melambangkan diri I sendiri cuma tak biasa, rasa macam lain.. susah untuk menyesuaikan diri


btw bagi yang berminat untuk memiliki domain tapi tidak tahu bagaimana? usah risau.. rujuk tutorial ni  *cakap dah macam rupa model iklan je >.<*

since dah pakai domain ni I kena rajinkan diri untuk update, kadang draft belambak je tapi tak update, kalau nak lebih maju kena pandai bermain dengan SEO

yeah SEO tapi seboleh mungkin I tidak akan update entry yang berkaitan dengan gosip-gosip artis yang mengaibkan

ye itu mungkin akan mendatangkan keuntungan yang tidak terkira tapi keuntungan tersebut hanyalah di dunia bukan untuk di sana

I rasa ramai je lagi blogger yang menggunakan domain tapi still lagi update cerita personal :)

untuk merasmikan domain baru ni, I ingat nak buat contest & InsyaAllah contest tersebut akan bermula pada minggu hadapan dalam masa dua bulan

hadiahnya? still secret.. tak surprise bagitahu awal-awal hehe, harapnya ramai yang join contest I tu nanti ye, waiting for the contest ok? :)

sekarang ni no more ZAKMALSTORY.BLOGSPOT.COM, ekceli dah lama I nak tukar url ni sebab history 4tahun dulu kahkah -.- tapi kalau ditukar mesti jadi problem punya, *itulah main letak je url tu tak fikir* but then ZATIANDLAPPY.COM here now :)

nota lappy: thanx a lot to eca & fadzmie, tak lupa pada netKL juga, mohon otai-otai yang dah lama pakai domain untuk tunjuk ajar newbie :)

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

2 kritikan membina:

Fadzmie Mohamad on June 27, 2012 at 10:19 AM said...

Hehe. Tahniah atas penghijrahan ke domain sendiri. Harap-harap semangat berblogging tu makin membara ye? ;)

@cik_ezati on June 27, 2012 at 10:27 AM said...

@Fadzmie Mohamad
thanx fadmie atas sebab sponsor, insyaAllah harap-harap gitu hendaknya :)

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!