Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Sunday, April 8, 2012

comel sakit ke?

Photobucket
siapa comel? nak tahu siapa? meh baca part anak comel yang telah dijumpai & korang akan tahu siapa comel yang sebenarnya :)

masuk hari ini dah 5hari 4malam kami bela si comel... tapi semalam keadaan comel kritikal, tak berapa nak sihat, risau & sedih pun ada :'(

comel kerap cirit-birit lepastu ada darah, mana I tak risau, kadang tu bukan cirit-birit je.. time comel kencing pun ada darah

darah tak banyak tapi ada dalam dua hingga tiga titik, masa tu dah risau sangat.... sedih pun ada, I sanggup berjaga malam tadi sebab nak jaga comel

even dia tengah tidur, kejap-kejap I pergi dapur sebab nak tengok keadaan comel.. tidur ke mati? mati ke tidur? Alhamdulillah comel masih bernafas :)

I risau comel akan mati dalam tidur, serious risau sangat... hal yang sama berlaku pada kecik dulu, bangun pagi tengok-tengok parents cakap kecik dah mati

depan mata I sendiri.... tubuh kecik kaku. keras, tanda-tanda tak bernyawa... masa tu jangan cakap rasa sedih tu macam mana :'(


time comel tengah tidur, tangkap cecuri kuikui XD



di sebabkan I tanak perkara yang sama berulang.. I stay malam tadi, sanggup tak tidur... subuh tadi comel bangun berbunyi-bunyi, nak susu lettew :)

pepagi lagi I dah buatkan susu untuk menyusukan comel, adakalanya jaga comel ni macam jaga bayi yang baru lahir pun ada

sekarang ni comel dapat sesuaikan diri di dalam sangkar, comel akan diletakkan di dalam sangkar time nak tido & nak buang air, sekarang ni pun comel dah pandai buang air, bila nak buang air.. comel akan pergi ke tempat yang sepatutnya :)

so far Alhamdulillah keadaan comel semakin baik, hari isnin nak bawa pergi klinik walaupun comel dah tak mengalami cirit-birit berdarah mahupun kencing berdarah

bila perkembangan kesihatan comel semakin baik, terasa sedikit lega tu ada... I rajin bukak forum-forum mahupun blog yang berkaitan dengan anak kucing semenjak kemunculan comel dalam kehidupan kami sekeluarga :)

nota lappy: risiko anak kucing yang berusia bawah 4minggu untuk mati tanpa di bawah penjagaan ibunya  adalah tinggi, hope so comel kuat & akan sihat serta membesar gumuk-gumuk :)

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

4 kritikan membina:

Puan Besar Shag Yahaya on April 9, 2012 at 3:41 PM said...

Anak kucing depan rumah Shag seko pun dah tak ada. Rasanya jiran Shag p buang tempat lain. Tapi, maknya ada je kat sini. Kesiannya anak hidup tanpa mak ;'(

cik_zetty on April 9, 2012 at 3:56 PM said...

@Puan Besar Shag Yahaya
dia buang? kite yang manusia ni pun bergantung hidup di bawah penjagaan mak ayah apetah lagi haiwan, kesian anak-anak kucing tu :'(

ecadwinkyasha on April 22, 2012 at 9:14 AM said...

eh eh eh..comelnya comel.
rindu lak kucing dekat ruma parents...kalau eca ada kt situ,mesti kucing-kucin gtu setia menanti di luar pintu setiap pagi,kalau dpt masuk,mesti kejutkan eca nak mknn :)

cik_zetty on April 23, 2012 at 11:57 AM said...

@ecadwinkyasha
comelnye kerenah kucing2 ecah, kerenah kucing nie sangat comel 7 kadang membuatkan kita tercuit hati tengok telatah dorang XD

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!