Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Saturday, June 19, 2010

cara ambil award

ramai (newbie) yang tak tahu macam mana nak ambil tag & award..dulu I pon macam tu masa masih baru lagi dalam dunia blog nie sampaikan I tertanya kat diri I, ape benda jadah laaa yang dorang buat nie?? entah ape-ape, tak faham aku haha, kelakar je bila I ingat balik :p

so..harinie I nak buat tuto..ceh2, bajet je ko kan..oke, jom mula sekarang, semudah macam makan jagung >>>

salah satu award & tag seperti dalam entry nie

klik right pada mouse anda di image tersebut untuk save as pic award tu di mana-mana file yang anda berkenan

dah save?? lepas tu buat new post macam biasa + masukkan image award yang u all dah save tadi kat dalam post yang u all buat tadi

itu baru arward..macam mane nak ambil tag pula?? tag tu ape?? tag tu soalan cepumas yang u all kena jawab haxhax

cara nak ambil tag pon same dengan ambil award..just copy & paste..faham tak?? if tak faham, boleh tanye =)

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

Categories

7 kritikan membina:

MéuzAngelo™ XXIII on June 19, 2010 at 8:14 PM said...

yg ni ramai lg yg tau..
tapi kalo tag yg tu ramai pening.. huhu
kadang2 kite xtau org tag kite

zati on June 19, 2010 at 8:42 PM said...

@MéuzAngelo™ XXIII
yup2 memang ramai yang tau..kan I dah tulis (newbie) kat atas tu

I dapat aduan yang dorang tak tahu macam mane nak ambil award..tak salah if I bantu dorang kan2 :p

nape lak tak tahu orang tag kite?? kalau orang tu tag kite..mesti dye inform kat chatbox =)

ayu_nippon on June 20, 2010 at 2:08 AM said...

ape ni ekk..dok paham mende lahh.hikhikkk. mcm mne nok buat like tuh????

zati on June 20, 2010 at 2:19 AM said...

@ayu_nippon
tak faham?? hahak, benda nie untuk newbie yang tak tahu macam mana nak ambil award..ado faham?? hihi :p

buat like?? button like tu erk? huhu

Pinky Pixie on June 22, 2010 at 11:43 PM said...

thanx utk tips tuh.. sumpah xreti nk wt pape biler org award.. haha.

luya.لويا.:) on June 23, 2010 at 3:39 AM said...

hanya kalau org bg kita awrd?..hahak

zati on June 23, 2010 at 4:08 AM said...

@luya.لويا.:)
yup tapi kalau orang tak bagi but still nak juga..dengan muke tak malunyeee dipersilakan amek :p

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!