Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Sunday, June 20, 2010

cara buat watermark

sejuknyaaa rasa, baru lepas hujan..kat tempat u all hujan tak?? oke..straight to the point..I tak suka berbelit-belit hahak


cik ida request kat I macam mana nak buat pic zakmalstory

I rasa I faham maksud dia..pic zakmalstory yang dimaksudkan cik ida adalah watermark..watermark?? pe benda alah tu???

sebelum I terangkan ape itu watermark, I nak tunjuk contoh ape itu watermark

watermark blog I

banyak lagi yang u all boleh tengok watermark nye kat blogger-blogger lain, I punya simple je sebab I tak kreatif + tak tahu design, asal ada watermark hak milik sendiri pun I dah kire puas hati

oke2, kita sambung>>

ape itu watermark??
watermark itu adalah letak nama dan link sendiri pada setiap gambar seperti yang I buat pada gambar-gambar dalam entry I

tujuan letak watermak??
untuk mengelakkan orang lain share gambar kita

bak kata aiz, tak salah jikalau kita letak watermark pada gambar dari google..nak tahu lebih lanjut tentang watermark?? baca sini

tentang request dari cik ida tu & sesiapa yang berminat untuk membuat watermark untuk blog u all, u all boleh ikut tutorial kat sini..I bukan tak nak ajar cuma benda-benda yang I tak berapa pro nie, I tak berani nak ajar, benda simple-simple I boleh tolong =)

fahamkan betul-betul tutorial yang I bagi nie, Insyaallah u all dapat buat, tak perlu kelam kabut untuk siapkan watermark, ape yang perlu fokus & fahamkan..gud luck =)

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

Categories

6 kritikan membina:

Hapiz Rahman on June 20, 2010 at 10:47 PM said...

comwy je tutorial.. :)

zati on June 20, 2010 at 11:00 PM said...

@Hapiz Rahman
hikhik =)

Rara on June 22, 2010 at 12:22 AM said...

thanks sebab link, dear ;)

zati on June 22, 2010 at 12:26 AM said...

@Rara
welcome..sumenyerr sye belajar dri sys =)

adibdaddy on June 18, 2011 at 11:19 AM said...

singgah tgk mcm mana wat watermark
hehehe.. bulatnyer mata

cik_zetty on June 18, 2011 at 6:25 PM said...

@adibdaddy
heheh...bulat? teheee :D

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!