Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Friday, July 2, 2010

supplier & customer

salam bloggers, cepatnye masa berlalu, tik tok tik tok, tup tap tap tup, sudah masuk bulan julai, waaa, tak sangka, bulan depan dah puasa..oke entry nie bukan nak cakap pasal bulan puasa/persediaan bulan puasa, bukan-bukan

entry nie nak cakap pasal my supplier & customer, masa cuti sem sebulan ritu, I ada buat business online, saje nak isi masa lapang, dari on9 je tapi takde satu hasil pon, baek I buat kerja sampingan dari rumah huhu, business ape yang I buat?? business lens online yuhuuu

masalah I sekarang, I tak dapat lagi lens customer I dari supplier, I order dari 23jun ritu sampai sekarang nie tak dapat-dapat lagi benda tu, bile I tanye supplier I dah hantar ke lens tu cuz customer I dah bising-bising sebab lens dorang tak dapat lagi, dengan innocentnye jawapan dye hanya BELUM

agak tak sakittt hati I dengar jawapan dari dye, bukannya duit I tak bank in ke ape ke, dari awal lagi-lagi I dah bank in duit kat dye tapi nak hantarnye punyerrr laaa lembap, bukan nak say sorry ke ape, dye tak fikir agaknye customer I dah bising-bising kat I, nak marah pUn tak boleh sebab dye supplier I

supplier satu hal, nie customer laks, dua orang customer nie tak habis-habis asyik tanye, asyik mendesak bile nak post lens, lens dah dapat ke belum, tak habis-habis fon I asyik berbunyi sebab dua orang customer nie, kalau tak fon, kat myspace, tak pun facebook, tensionnnnn

I nie cume seller je, lens tu diuruskan oleh supplier I bukannye I, kalau I sendiri yang uruskan, dah lamerr I post benda alah tu, nasib baek customer lain memahami, tak mendesak, kalau semua jenis yang mendesak, tak boleh nak memahami tak tahu laaa I macam maner

yang dua nie je pon dah buat I tension, sikit-sikit tanye, sikit-sikit mendesak, sabar sikit tak boleh ke???? nasib baek ko nie customer I, kalau bukan customer..tak tahu laaa I,jangan gunakan alasan "customer is olwez right" untuk ko sewenang-wenangnye desak I

dua-dua same je, yang supplier macam tu, lembap buat kerja, ko tengok orang cine berniaga macam maner???? I bukan nak kondem orang melayu tapi kalau cenggini laaaa, tak tahu laaa I nak cakap macam mane, yang customer laks macam tu, asyik nak mendesak je, sikit-sikit mendesak, tension tahu tak

sumpah lepas nie memang bertaubat I nak business lagi, if business pon, bukan dengan supplier jenis yang lembap macam tu, sambil lewa je buat kerja

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

12 kritikan membina:

Ryoma Ekhizen on July 2, 2010 at 8:19 PM said...

yeah~~~ kita patut contohi org cina meniaga...
tp jgn sebab tu awk pts ase erk..

go zati go zati...
be strong!!!

zati on July 2, 2010 at 8:33 PM said...

@Ryoma Ekhizen
ahhak..semangat huhu

Ryoma Ekhizen on July 2, 2010 at 8:42 PM said...

ehmm... x start stdy lagi ker???

zati on July 2, 2010 at 8:59 PM said...

@Ryoma Ekhizen
belum, minggu depan baru start huhu

heart~ on July 3, 2010 at 12:14 AM said...

hehehe dah adat bisnes...mmg byk dugaannye =)

zati on July 3, 2010 at 1:00 AM said...

@heart~
redha sajer laa huhu

Hapiz Rahman on July 3, 2010 at 2:47 AM said...

rajin meniaga rupanya budak nie.. :)

zati on July 3, 2010 at 12:11 PM said...

@Hapiz Rahman
hohoho, tak rajin mane

yayadino on July 3, 2010 at 1:30 PM said...

hehe.
mcm yang kita belajar marketing pulak
zati tu intermedieries.
hehe
sabar je.
adat meniaga dapat cust yang banyak tanya.
haha
yaya pon banyak tanya taw.

zati on July 3, 2010 at 2:02 PM said...

@yayadino
banyak tanye takpe, zati tak kisah sebab kite as a customer memang kena banyak tanye sebab nak yang d best barang yang kite nak beli tu ;)

nie bukan kes tanye agy da tapi mendesak, asyik2 tanye soklan yang merimaskan, setiap kali tanye bile nak sampai, kenapa tak sampai lagi, dua soklan nie je yang di tanye, mane tak rimasss, tension huhu

lizz on July 3, 2010 at 8:40 PM said...

i do love bisnes tapi belum ada rezeki.hehehe. anyway, memang sengal lah supplier gitu. buang masa ok

zati on July 3, 2010 at 9:02 PM said...

@lizz
if ada rezeki u, sampai masernye nanti ;)

tahu tak pe, sebabkan dye laa, i tension sebab asyik kena desak dengan customer huhu

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!