Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Friday, December 24, 2010

oreo cheese cake yang hampir menjadi

salam readers, ingat lagi tak entry I yang tak jadi nak buat sampai terbawa-bawa ke dalam mimpi?? kalau ingat bagus, kalau tak ingat cepat pergi terjah haha

I tangguh nak buat sampai beberapa minggu sebab ada dua bahan yang susah nak carikkkkkkk, serious geram + dah malas nak buat

.1st barang yang payah nak cari.

1st barang tu yang buat I gerammmmm, semua tempat dah cari, kat mydin, selayang mall, tesco, jusco kepong, giant batu caves

semua tempat dah cari tapi habissssssssssss, my parents sampai cari kat jusco kepong, sampai ke giant batu caves, Ya Allah sabar je laaaa

time-time nak guna boleh pulak dah habis stock, takkan semua tempat sekaligus habis stock grrrrr, last2 ibu I cari dekat the mall sebelah PWTC tu, ayah I cakap banyak kat situ

wut the fish betol kat selayang nie, time aku nak gune time tu habis stock, kat semua tempat pulak tu habis stock, oke dah dapat satu bahan nie, satu bahan lagi yang agak susah nak cari

.nie bahan yang kedua.

oke semua orang pom tahu gelatine tu ape kannnnnn, I taknak cari gelatine yang sebarang gelatine, entah halal ke tak

memang boleh tengok tanda halal kat bekas gelatine tu tapi pasti ke halal?? I memang ambil berat kalau dah masuk bab gelatine nie 

benda kita nak makan, tak boleh nak makan sebarang makan sampai tak ambil kisah halal atau haram, ape yang kite makan sedikit sebanyak memberi kesan kat hati kita

so I pom google untuk cari produk gelatine yang betul-betul halal & tidak mengandungi ba*i, I jumpe web halalgelatine

dari A-Z I bace kat dalam web tu, lepas dah bace I minta tolong parents I carikan halagel gelatine tu

macam biasa cari dekat kedai kek, mydin, selayang mall and bla bla bla macam I cari cream cheese tu tapi langsungggg tak ada, nak tak nak terpaksa order online

alhamdulillah dua-dua bahan tu dah jumpe & semua bahan dah cukup untuk buat oreo cheese cake yabedabeduuu

nasib baek parents I faham yang anak dara dorang yang sorang nie memang suke masak, asalkan ada bahan oke jalannnnn O.o

.ini dye dah siap.

itulaa dye rupa kek hasil tangan I sendiri, itu rupa sebelum masuk peti ais, kena masuk dalam petis ais dulu selama sejam, pastu baru boleh makan, nyum nyum, jemput makan semua =)

sesiapa yang nak buat oreo cheese cake nie boleh rujuk sini >> oreo cheese cake, senang nak buat + tak ambil mase yang lame, lagipom tak gune oven untuk buat kek nie =)

kata ati: ada sesiapa nak ambil I sebagai kakak ipar, adik ipar?? boleh hantar resume sekarang hahahahaha *panggggg* :p


LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

16 kritikan membina:

Gadish Lollipop on December 24, 2010 at 2:22 AM said...

sys ,mom farah pandai buat kek . kalaw nk order pon boleh . cheese cake pon mom farah buat jugk . and if sys nk cri bhn2 kek . . dkt jln nk g skola ideal height ad kdai cake . dpn pdang besar :)
mom slalu beli kt stu

fathiahRAIHANA on December 24, 2010 at 2:27 AM said...

ohh.bole buat makwe ye ? sudikah anda? :D:D:D
*pangggggggg jugak! ngee :D

zati on December 24, 2010 at 2:29 AM said...

@Gadish Lollipop
hoho farah kite nie banyak persamaan, taman perumahan same, kampung pom same, mak wat kek pom same uwaaa tapi mak sys dye ambil tempahan kek coklat je sebab ramai yang suke kek coklat mak sys =)

kedai kek pom mak sys ada juga cari halagel gelatine tu tapi tak ada juga, susah sangat nak carik halagel gelatine tuuu huhu :[

zati on December 24, 2010 at 2:32 AM said...

@fathiahRAIHANA
sudi2, oke jom hahaha XD

khairunnisa ♥ on December 24, 2010 at 2:42 AM said...

hoh, cam sedap je ;) nak try la nanti ^__^

zati on December 24, 2010 at 2:46 AM said...

@khairunnisa ♥
hehe try jangan tak try =)

Ryoma Ekhizen on December 24, 2010 at 8:51 AM said...

pergh!!! usahab dan trs berusaha mencari tu... bgs2!!!

zati on December 24, 2010 at 8:53 AM said...

@Ryoma Ekhizen
hehe nak buat sangat tu yang cari sampai jumpe huhu XD

intanurulfateha on December 24, 2010 at 3:08 PM said...

wahh buat ciskek jugak ek kikikikiki :P

tengkorakemas on December 24, 2010 at 8:21 PM said...

hm..nape mesti 4?kalau nak penuhkan atas kek tu dgn oreo boleh?

(yg hitam bulat 4 tu oreo kan?hehe)

zati on December 28, 2010 at 2:11 AM said...

@intanurulfateha
hehehe tengok sys intan punye kek terliur hihihihik XD

zati on December 28, 2010 at 2:12 AM said...

@tengkorakemas
zati letak empat sebab bekasnye kecik tapi kalau nak penuhkan atas kek tu dengan oreo pom boleh =)

( a'aah hitam bulat tu oreo XD )

Gadish Lollipop on December 28, 2010 at 11:39 AM said...

sys . nnt nak rase lah kek yg sys buat .boleh ?

zati on December 28, 2010 at 11:48 AM said...

@Gadish Lollipop
hoh??? tak sesedap mcm kek mak farah buat kot ^^

Gadish Lollipop on December 28, 2010 at 9:58 PM said...

alorr . . nk try jugk . . tak kire . .lain tgn .lain rase nye ;) kn2 . .nnti nk rse taw sys

zati on December 29, 2010 at 1:14 AM said...

@Gadish Lollipop
insyaallah huhu

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!