Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Wednesday, January 19, 2011

gua ditipu beb

salam readers, lepas je habis kelas tadi kami berempat termasuk I dah rancang nak pergi jusco, I dengan member I nak makan sushi *sejak bile aku pandai makan sushi*, yang lagi dua orang tu nak makan Mc'D

rancang punye rancang, tetibe datang sorang makhluk nie mencelah (india), tak ada isu perkauman di sini ye...tetibe dye bikin kecoh yang senior kursus hotel & catering nak serve kitorang makan, time tu kelas dorang kelas restaurant, kalau kelas restaurant haruslah memasak dan juga menyaji tetamu

kitorang kene jadi tetamu dorang, dye punye cakap buat kitorang percaya yang diorang serve makanan & then kitorang makan SECARA PERCUMA, bile dah habis makan diorang siap bagi hadiah lagi

kitorang pom fikir-fikir, makan SECARA PERCUMA....save badget lerrr kan kalau dapat makanan percuma, lagi satu niat nak tolong, kalau kitorang tak jadi tetamu dorang...siapa lagi, kesian...nak minta budak-budak kolej lain pom haremmmm laaa kan nak tolong

kitorang pom pergi lerrrrr untuk jadi tetamu, makan memang macam dalam hotel, ada garpu tu laa, garpu nie laa, ada pisau nie laa, ada pisau tu laaa, bermacam-macam sudu, garpu, pisau

I tak bape nak pelik sangat jumpe benda alah tu sebab time I form4 & form5 I dah jumpe benda-benda alah tu tapi yang I pelik untuk makan western food nie

serious terus terang..I paling tak sukeeeeeeeeee makan western food, jadah makan western food?? I memang tak minat, 1st time I makan western food masa I form4 dengan form5, itupom terpaksa kene masak western food sebab ikut modul, kalau tak memang haremmmm laaaa kan

I tak minat, bukan nak cakap ape tapi memang tak masuk dengan tekak, paling comand boleh masuk dalam tekak pom spaghethi, makaroni & spesies-spesies tu, yang lain memang tak boleh nak masuk =.='

jadah westernwestern food nie, kalau sambal belacan I layan haha, memang febret I kalau pedas-pedas lagi kalau sambil belacan, kalau kat kolej hampir setiap hari, bukan nak cakap hampir tapi memang setiap hari kalau time lunch je mesti tak sah kalau tak makan sambal belacan, perghhh layannnn

okeoke, sambung balik cerita yang tadi, bile kitorang dah jadi tetamu dorang, dorang yang jadi waiter pom serve kitorang makanan daripada mula iaitu dari salad sampai laaaa ke tea penamat makanan tu *jadah bahasa aku penamat makanan*

waiter tu bukan seorang dua je tapi hampir separuh daripada kelas tu, mestilaaa ramai kan, malu nak makan sebab dorang tengok, I tak suke orang tengok kalau time I makan , rasa tak selesa =.=

makan pom tak habis lagi2 part main course, main course kitorang fish & chips, memang tak habis lerr I makan, sikit je I makan sebab tak boleh nak masuk, membazir pom ada

lepastu dah makan punye makan sampai part tea tu kitorang pom nak keluar, tetibe lecturer kelas dorang cakap kena bayar

kitorang pom dah pelik, kene bayar??? fine keluar kan juga duit RM10 semata-mata lepastu dapat biskut rm1 yang tak balik modal kitorang langsung

jadah RM10????? RM10 tu boleh makan untuk dua hari punye, disebabkan RM10 tu keluar dengan secara terpaksa, kitorang matikan hasrat untuk pergi ke jusco, terus balik hostel & member-member I dah bising, nak pergi koko pom tak ada mood

bengkek je semua termasuk I, mane tak bengkek kalau ditipu, yang india tu pulak buat muka tak bersalah padehal dye tau benda tu kena bayar

tak salah kan kalau dye terus dengan kitorang berempat yang benda tu kena bayar, bukan matik pom kalau terus terang dengan kitorang

nie dahlaaa tipu, kata percuma laaa ape laaa, lepastu buat muka tak bersalah & tak say sorry pom sebab dah menipu, wakluuuuu...seharusnya bengkek laa kan, I pantang kalau ditipu tak kire dengan laki ke pempuan janji MENIPU, memang I pantang

kata ati: duit RM10 pom dah melayang, nak makan sushi pom dalam mimpi je =.='

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

8 kritikan membina:

Azman Roslan on January 19, 2011 at 9:09 PM said...

kasihan. heheh

qin zyie on January 19, 2011 at 9:17 PM said...

kcian nye..ade jgak org cam 2 erk..ape slah law trus trang..bwak b'sbar ye dear:)

zati on January 19, 2011 at 9:32 PM said...

@Azman Roslan
agak kasihan ngeh3

zati on January 19, 2011 at 9:32 PM said...

@qin zyie
ermm tu laa pasal, berangin jeee tapi berangin dalam diam sebab still boleh bersabar heeee :))

Cik Shag on January 21, 2011 at 1:01 AM said...

Kalau gua dah lama sound keling tu! Haa. Kan dah mencarut. Hesh. Pentipu!

zati on January 21, 2011 at 7:45 PM said...

@Cik Shag
haha ingat nak sound tapi fikir2 india tu classmate kitorang, hasrat itu dipendam shj huhu

tengkorakemas on January 22, 2011 at 2:11 PM said...

masa mkn tu india tu mkn sekali ke?
melayang rm10...hu2..memang 2hari punya makan tu..

p/s:banyak restoran melayu ada sambal belacan..silap besarla kalau takde he2

zati on January 22, 2011 at 6:43 PM said...

@tengkorakemas
yup, india tu makan sekali, dye classmate kitorang huhu =.=

p/s:betul2, kalau restoran melayu tak ada sambal belacan mmg bukan melayu tulen tu ngeh3 :P

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!