Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Tuesday, July 5, 2011

apa kata dorang? entry semacam yuksssss pun ada

berdasarkan entry I yang lepas besar punyeeeeeeeee yang tak boleh nak besar lagi rasernye *kot*, jom kita tengok apa kata dorang dan lepas tu I akan bagitahu apa kata I pulak ngeee
dari farzana ----> her blog
stuju...

sebab :
kalau kita terima orang yang kita cinta, tak semestinya orang itu cintakan kita seperti mana kita cintakan dia

kalau kita tima org yg cintakan kita,dia akan lebih menghargai sebab saat kita tima dia, kita mungkin terima sebab kesian apa bagai...but believe me, cinta yg dtg stlh dicintai org lain lbh indah...lbh manis..sbb akn lbh dihargai berbanding yang memiliki insan yang kita cinta
dari little minnie ----> her blog

btol lah 2 .... patot sayang kat orang yang cinte kan kite ... 2 lebih baik drpd kite cinte kat org sedangkan org  x lah sangat cinte kat kitew 
dari TE (pengkomen setia blog I muehehe) ----> his blog


terlebih dahulu izinkan saya bertanya saudari, apakah niat saudari bercinta?

ada yg jatuh cinta sebab dia merasakan org yg dicintai serasi baginya, manakala org yg mencintainya kelihatan berbeza

jika itu berlaku, ketahuilah persamaan hanya cukup utk jatuh cinta..tapi perbezaan perlu untuk hidup bersama

maka bagi saya, jika org yg mencintai kita cukup baik dari segi agama, rupa, harta dan keturunan, tiada masalah
komen beliau diselitkan sekali dengan unsur-unsur keagamaan, alhamdulillah...terima kasih kerana mengingati hamba yang seringkali alpa, zaty hanya sebagai manusia tidak lari dari sifat kealpaan, insyaallah zaty akan perbaiki dari masa ke semasa
dari eca----> her blog

mencintai dan dicintai itu dua perkara yang berbeza.

bila kita mencintai seseorang itu indah,namun keindahannya mungkin kita saja yang rasa.apa si dia mungkin tidak berasa hal yang sama.dan bila kita dicintai,itu lagi indah.kerana kita tahu kita sentiasa berada didalam hati seseorang.

bila org menyayangi kita,tentu kita akan lebih dekat dihatinya.kita sentiasa dalam fikirannya.manis bila kita disayangi,teras hidup lebih indah.lebih dihargai.tapi bila kita menyayangi seseorang,tidak semestinya kita mendapat pulangan yang sama.MUNGKIN kita hanya berTEPUK sebelah tangan.

bila kita disayangi,kita akan dihargai.BETUL tue.sebab orang tu akan berusaha mendapatkan kita dengan sepenuh hati mereka.berbeza bila kita menyayangi orang lain pula,mesti dalam fikirannya,"ah,aku tak peduli pun xpa,dia syg aku".

so,lebih baik memilih orang yang menyayangi kita,sebab dari caranya menyayangi kita,kita pasti akan jatuh cinta :D
based on from her experinces katanye, kalau dah ada pengalaman yang sebegitu rupa...zaty terasa macam nak tanye lebih sikit secara private kat eca hihik
dari cik aish----> her blog

betul..kadang kadang kita kene lebih hargai org yg sayang kan kita..kerana tu lebih bermakna dr sayangkan org yg belum tentu syg kan kt.. 
dari cik cimi---->her blog

cinta bole dipupuk kemudian kan :)
first of all..thanx pada yang respond, sesangat berterima kasih sebab sudi bagi respond =)

respond I? hurmm bagi I..I tak berpegang dengan quote ni, tak berapa nak percaya sebab I dah cuba pada suatu masa dahulu tapi tak sampai seminggu...apa yang jadi?

I tak boleh nak go on dengan manusia tersebut, serius tak boleh...feel like I berpura-pura ada perasaan, I tak boleh nak jadi diri I sendiri, it's like hipokrit

mungkin orang akan cakap...baru cuba seminggu, seminggu adalah masa yang singkat..yeahhh singkat tapi dalam masa sesingkat tu I feel like urghhhh *tak dapat nak explain dengan kata-kata*

untuk kebahagiaan bersama *ececece haktuihhhhh*, berpisah dengan cara baik...I rasa keputusan tu adalah yang terbaik untuk diri I dan juga dia *lamaaaa punye kes dah*

cinta itu indah...tapi lebih indah bila dua insan saling sayang menyayangi

so..kesimpulannya I tak berapa percaya dengan quote "terima orang yang sayang kita bukannya kita sayang orang"

nak tahu ulasan dengan lebih lanjut...boleh rujuk di entry mencintai dan dicintai  =)

kata hati: tak pernah-pernah aku up entry jiwa-jiwa kat dalam blog personal..bila up dah jadi macam yuksssssss pun ada =.=

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

6 kritikan membina:

tengkorakemas on July 5, 2011 at 2:06 PM said...

A sayang B, tapi B tak hargai A

C sayang A, lalu A pergi pada C

B mula sedar dan dalam diam dia sebenarnya sayang A walau tak berapa tunjuk hargai

A tau B sayang dia cuma tak mau bagi peluang lagi, sedangkan B sayang A

jadi kenapa A tak pegi pada B semula?

cik_zetty on July 5, 2011 at 5:05 PM said...

@tengkorakemas
A, B, C hahaha fenin jap :p

hurmmmm complicated situation sebab cinta tiga segi antara 2 orang lelaki (B,C) dan juga seorang pempuan (A)

kenape A tak pergi dekat B semula? salah B juga sebab tak berapa nak tunjuk hargai, pempuan nie senang je nak tawan hati dya, tunjukkan caring & hargai beliau, hati beliau dah tentu2 melekat & HANYA korang yang satu je dalam hati dye..

hurmmmm tak ada jawapan kenapa A tak pergi pada B semula sebab complicated huhu

kalau zaty jadi A..zaty akan pegi dekat B semula sebab cinta zaty takkan beralih ke C walaupun B semacam melukai hati zaty dengan tidak menunjukkan cara beliau hargai zaty tapi apakan daya..bila dah cinta? hati sakit pun tetap telan juga *macam bangang pun ada*

rasernye tak salah kot bagi peluang yang kedua untuk B, mungkin B akan lebih menghargai zaty huhu

Mejuez on July 6, 2011 at 6:53 PM said...

apa yang wan nak katakan just simple jew..

Kita berdoa kepada Tuhan, berikan segala kemudahan untuk ruang dalam hidup... Mempermudahkan urusan di dunia sama ada kehidupan seharian kita..

Bercinta? Doakan lah bila ia benar2 cinta datang dari-Nya..

cik_zetty on July 6, 2011 at 6:55 PM said...

@Mejuez
thanx wan for ur advice, insyaallah mudah-mudahan

Mejuez on July 7, 2011 at 12:08 AM said...

yeahh InsyaAllah.. :D aminnnnnnnnn

cik_zetty on July 7, 2011 at 12:14 AM said...

@Mejuez
=)

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!