Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Thursday, May 31, 2012

compact powder yang sesuai untuk semua jenis kulit & boleh dibawa solat

Photobucket

lamanya tak berupdate, rasa macam rasa macam rasa macam ermmm tak tahu rasa macam apa huhu, btw apa khabar agaknye rakan blogger saya sorang ni? lama juga beliau tak update, ayahnye dah sembuh belum? moga beliau baik-baik sahaja, amin =)

entry kali ini I nak promote bedak,  first of all I mengaku I tak pernah pakai mana-mana produk compact powder masa nak keluar atau nak pergi mana-mana, even nak pergi kelas pun I tak pakai bedak, pelik bukan perempuan tak pakai compact powder =..='

I pun tak tahu kenapa, entah... rasa macam rasa macam rimas, rasa macam dekat muka tu beralas dengan something, rasa lain macam.. tak suka, that's why I tak pakai compact powder, memang tak suka sangat gamaknya




tapi sekarang ni I dah mula pakai compact powder, tak rasa lain macam, tak rasa muka beralas dengan something, I mula stick dengan compact powder ni, nama compact powder ni ialah BEDAK ARAB (lebih dikenali sebagai KOKURYU SUPER SUMMER CAKE)


kenapa I stick dengan compact powder ni? kenapa hati I boleh TERjatuh cinta dengan bedak ni? apa yang lebihnya sangat bedak ni berbanding compact powder yang lain???? 

ok, ini antara kelebihan bedak arab yang buat I mula menggunakan compact powder dan buat I stick with it: 
  • Bedak ini 3 dalam 1: mouisturizer, foundation n alas bedak…sangat jimat!
  • (sesuai untuk sesiapa yang apply mouisturizer & foundation dekat muka sebelum apply compact powder, tak perlu nak beli banyak-banyak lagi dah)
  • Mengikut aliran darah pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya, Sesiapa sahaja sesuai pakai (sesuai untuk semua jenis kulit muka)
  • Kemas dan sekata membuatkan anda indah (rasa macam tak ada something yang melekat dekat muka bagi yang tidak pernah apply compact powder dekat muka macam I huuuu)
  • Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda (untuk yang berkulit cerah, tak perlu risau sebab compact powder ni tak bagi apa-apa kesan seperti kulit akan nampak lebih gelap atau something)
  • Mengecutkan jerawat (sesuai untuk jenis kulit muka yang mempunyai jerawat, kalau sebelum ni korang risau nak guna compact powder yang mana sebab kulit muka berjerawat & takut bertambah teruk, sekarang tak perlu risau lagi sebab bedak arab boleh mengecutkan jerawat korang)
  • Apabila berpeluh anda akan nampak lebih cantik (certain compact powder akan membuatkan kulit muka korang berminyak bila berpeluh tapi tidak untuk bedak arab malah nampak lagi berseri)
  • Tahan selama lebih 8 jam (sampai malam boleh bertahan, tak perlu nak apply berkali-kali dalam masa satu hari)
  • Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit (certain compact powder melekat dekat tudung laa, kain laa, tak pasal-pasal tudung yang dah bergosok cantik kena bedak tapi tidak untuk bedak arab, bedak arab akan terus meresap ke muka)
  • Suci dan Halal, boleh dibawa solat (haaaa ini penting, kalau keluar ke mana-mana senang, kalau nak solat mesti nak kena bersihkan bedak dengan betul tapi untuk bedak arab tak perlu lagi, boleh ambil wuduk macam biasa dan kalau bedak tu masih lagi terkesan dekat muka.. jangan risau sebab bedak arab boleh dibawa solat)
  • Sesuai untuk semua aktiviti, santai2, nak pakai cepat tapi hasil mantap (kalau aktiviti bersukan ke ape ke kan, nak pulak kalau tergesa-gesa nak pergi ke kelas sebab lambat punya pasal)
  • Satu bedak compact boleh tahan sampai 3 bulan ( ikut penggunaan masing-masing)
banyak kan kelebihan dia? sebab tu I stick dengan bedak arab ni, tak pernah-pernah I pakai compact powder tapi sekarang I dah pakai, bedak arab ni memang lain daripada yang lain

testimoni bedak arab



sekarang ni tengah buat promotion selama sebulan, dapatkan bedak arab dengan harga terendah TERMASUK POSTAGE, sesiapa berminat boleh pm I dekat facebook, tak nak add pun tak apa boleh pm, kalau tak nak pm dekat facebook, boleh emel I di g.juice@yahoo.com (i prefer pm dekat facebook sebab setiap hari pun I on facebook teheeee :D)

nota lappy: bedak ni tiada di pasaran, I order terus dari Mesir

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

7 kritikan membina:

RealNS on June 7, 2012 at 3:28 PM said...

kawan2 fb ade gak promote aritu . heheh

@cik_ezati on June 7, 2012 at 4:44 PM said...

@RealNS
ouh yeke hehehe :D

intanurulfateha on June 12, 2012 at 2:48 PM said...

nak free. tak kire !

J.Syazwana on June 12, 2012 at 3:09 PM said...

kalau kulit flawless memang xnak pakai bedak pon. tp malangnye tak flawless. hehehe

@cik_ezati on June 12, 2012 at 3:25 PM said...

@intanurulfateha
nanti kite sponsor time sis nak tunang & kahwin hewhewhew :P

@cik_ezati on June 12, 2012 at 3:26 PM said...

@J.Syazwana
hehehe :D

si gadis merah hitam on May 16, 2014 at 2:19 AM said...

Nk tnye ..: ) cmne nk ordeer.huhi bminat lak

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!