Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Monday, March 15, 2010

~ kesalahan newbie sebagai satu isu???

benda-benda yang dah lali aka selalu sangat berlaku dalam dunia blog

1. copy & paste entry tanpa meletakkan link pemilik entry yang original
2. title punya gempak tapi isi tak ada benda pon

dua perkara nie dah lali sangat kan & kalau-kalau ada lagi benda yang dah lali dalam dunia blog nie korang boleh tambah sendiri, orang yang melakukan dua benda nie kebanyakannya ialah newbie in the blog

benda-benda macam nie memang patut dibincangkan dalam forum & bila dah dibincangkan dalam forum tu pon dah cukup memadai

PERLU ke buat satu entry kat blog korang pasal dua perkara nie & ditujukan pada si polan yang membuat dua perkara nie??? nak2 entry yang korang tulis pasal si polan tuu jadi entry popular hari ini, of course dapat traffik yang banyak, bukan takat traffik je...tapi hampir semua blogger dalam nie tau tentang isu si polan tu

korang tak rasa ke dengan entry tu, korang dah aibkan si polan tu??? tak rasa bersalah ke menjadi entry popular hari ini dengan mengaibkan si polan tu???


bukan niat di hati mahu kondem sesiapa jua tapi benda nie acapkali berlaku, sudah-sudah laaa tu nak tarik traffik dengan cara mengaibkan orang

NUKILAN :


__________________________________________________________

anda sukew dengan entry nie??
sila tinggalkan komen anda,TQ

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

13 kritikan membina:

Aini on March 15, 2010 at 9:13 AM said...

rasanye tau pasal isu ape ni. Memang tak baik aibkan orang.

Nescafe ais on March 15, 2010 at 9:16 AM said...

Biasalah. Macam-macam jenis peranagi blogger ni. Mana yang baik kita ikut. kehkeh

zati on March 15, 2010 at 9:23 AM said...

to aini :
tau xpe, pelik2 je manusia sekarang nie..huhu

to nescafe :
betul, yang tak elok tuu, campak jauh-jauh..heee

beliamuda on March 15, 2010 at 9:33 AM said...

mengenai hal teguran yang diberikan, sampaikan ditulis dalam entri blog, saya berpendapat itu tidak salah.

forum tu cuma salah satu mediumnya, jadi blog tu pun salah satu daripada medium yang digunakan oleh orang tersebut untuk menegur.

mungkin juga orang tersebut tidak selesa untuk menulis dalam forum (atas sebab-sebab tertentu), jadi dia menulis di blog.

kalau ikutkan saya, saya pun mahu melakukan perkara yang sama.

sekadar pandangan.

Alynn Notnot on March 15, 2010 at 9:39 AM said...

manusia ni mcm2.

zati on March 15, 2010 at 9:40 AM said...

to belia muda : org tersebut tidak selesa untuk menulis di dalam forum???

tetapi apa yang saya perhatikan, semasa saya juga turut berbincang di dalam forum, orang tersebut juga ada di dalam forum

ape motif untuk tulis dalam blog jika penulis tersebut turut sama berbincang dalam forum??

thnx untuk pandangan anda =)

zati on March 15, 2010 at 9:42 AM said...

to alynn : tau xpe, hurmm...

fahmi ibrahim on March 15, 2010 at 9:46 AM said...

tajuk gempak isi tak de pape... lagi satu... tajuk best, panas... tapi isi dalamnya lain terus..

zati on March 15, 2010 at 9:51 AM said...

muahahaha.

Kujie on March 15, 2010 at 3:54 PM said...

Saya yang timbulkan isu ni di forum...so pendapat saya dituliskan di forum saja.

tak pasti semua org komen membaca keseluruhan blog tersebut sebelum didelete..sebab bukan satu entri yg didakwa..tetapi ada beberapa post lain juga skrinshot nuffnang yg didakwa milik beliau...

semua org akan cakap..biasalah...jadi siapa yg akan rasa biasalah...anggap biasalah....org lain mgkn anggap bukan perkara biasa..

zati on March 15, 2010 at 4:05 PM said...

thnx tuk pndngn kak kujie =)

Rashid on March 17, 2010 at 10:17 AM said...

salam

Perlunya kita menghormati hakcipta.. kalau nak ambik bagitau je atau linkkan yang empunya entri sebenar. Itulah terbaik.. dan bersifat ilmiah.

name saye miza on March 28, 2010 at 9:05 PM said...

zati.
meh amek award kat my blog.
tenkiu
:)

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!