Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Thursday, March 4, 2010

~ lelaki seperti kucing jantan, MENGAPA??

Jika anda mahu MEMAHAMI lelaki, cuba lah baca sampai habis...Lelaki ini boleh diibaratkan seperti seekor KUCING JANTAN, mengapa? Sila scroll ke bawah :

1) Kucing jantan suka dibelai
~ ya, memang lelaki suka sangat dibelai oleh perempuan, tak kira la awek ke, isteri ke, ibu ke... Memang mereka suka dibelai tetapi AWAS, mereka mungkin akan mencakar anda jika anda mengasarinya. Jadi berlembut la dengan lelaki, mereka tak suka yang wanita kasar

2) Kucing jantan kuat makan & cepat lapar
~ kucing memang kuat makan & akan mudah menjadi cepat lapar. Jadi, paham ajelah, bukan setakat makanan sehariannya aje yang perlu dijaga, "makanan" batinnya juga perlu dicukupkan

jadi, jagalah makan minumnya
, seorang suami suka masakan isterinya, kepada yang bertitle girlfriend, belajarlah masak dari sekarang, yang bertitle isteri, masak lah untuk suami jika tidak mahu dia mencari lain, jika tak tahu, belajarlah, tak sia-sia kalau tambah ilmu rumahtangga ni

3) Kucing jantan kuat tidur
~ lelaki memang kuat tidur (tp ada juga yang jenis tak kuat sngt, tp bilangannya amat sikit), dan kerana itu, bagilah peluang kepada lelaki untuk tidur secukupnya, jika tidak, ada yang akan mengamuk lebih teruk lagi jadi seperti kucing, dia tidak akan mengamuk tetapi akan beralih tempat tidur...anda mahu suami anda beralih tempat tidurnya ka???? jadi, jangan kacau time dia tidur

4) Kucing jantan kuat merayap

~ lelaki juga sama seperti kucing (selalunya lah). Mereka gemar merayap & melepak, selalunya dengan kawan2 (ni tak sama dengan kucing) tetapi sebagai penjaga kucing, selalunya kita akan melepaskan kucing kita keluar kerana kita tahu dia akan pulang sendiri, begitu jugak lelaki

agak sama kan???
TETAPI, jika kucing mahal/baka baik, selalunya kita akan mengurungnya di dalam sangkar kan. Cuba kita lepaskan dia, confirm dia akan lari sebab dah jumpa kebebasan. Kesimpulannya, janganlah "kurung" lelaki

5) Kucing jantan mahal/baka baik makan Friskies, kucing jantan kampung makan ikan lauk nasik

~ sama cam lelaki, ada lelaki tastenya camni, ada lelaki tastenya camtu. Kita kena faham taste lelaki itu dahulu, sebelum kita buat satu relationship dengan dia. Kite kena saling memahami.


6) Kucing jantan tak suka dipaksa

~ ermmm, ni memang sangat2 betul, sama cam lelaki, lelaki ni amat pantang dipaksa, dia paksa tak ape, (tengok kucing, dia akan mengiow kat tuannya selagi tak dapat makanan), macam kucing, kita takleh paksa dia tidur, takleh paksa dia makan & takleh peluk dia dengan paksa, nanti kena cakar babe!!! janganlah memaksa lelaki, bagi dia space dia tp dalam masa yang sama pantau, jangan sampai dia main kayu 3 plak

7) Kucing jantan ada perasaan ingin tahu (curiosity)

~kalau kucing suka melihat benda-benda pelik dan lari untuk memegangnya, samalah dengan lelaki, mereka suka mencuba benda yang baru dan benda yang tak pernah mereka rasa, tengok sahaja Mat Gian, lebih 85% adalah org lelaki. Lelaki ni kan ada otak kan.... Lu pikirlah sendiri mana yang baik dgn yang buruk kan

8) Kucing jantan akan merebut kawasan mereka

~ini selalu dalam kes lelaki samseng la ataupun Along, nak rebut2 kawasan, mereka nak tunjuk ego mereka, biasalah lelaki ni mesti nak tunjuk ego mereka. Layan!!!!


9) Kucing jantan ada yang ego/buat bolayan kat tuannya/org sekeliling

~ kucing juga ada ego mereka, tengok kalau kita panggil ia, "miow, miow mari sini", (kalau time ia tak lapar), mampus ia nak datang kat kita. (lainlah kalau memang kucing tu dengar kata/educated) .
Kalu kita kejar, ia akan lari, macam lelaki jugak, makin dikejar, makin dia nak lari dari kita.

nama pun lelaki, mereka takkan nak tunduk, lebih2 lagi kepada perempuan, for sure anda kenal lelaki anda, guna la bermacam cara untuk lembutkan hati mereka tapi bukan minta mereka tunduk dengan kita ya.. mereka perlu dihormati

10) Kucing jantan takkan pernah setia kat seekor kucing betina

~ kalau diikutkan ini tak berapa sama, tp ada persamaannya. Ikut kajian, hampir 78% (berdasarkan majalah Cleo keluaran bila ntah), lelaki takkan berkahwin dengan girlfriend pertama dia (pls note: secara specificnya bukan cinta pertama TAPIII first girlfriend pertama dia)

begitu juga dengan lelaki yg modern (of coz) dan bkn yang conservative, selalunya tidak akan berkahwin dgn first girlfriend dia Tetapi ada juga la species lelaki yang memang setia pada yang satu dari girlfriend pertama & jenis taknak tukar-tukar girlfriend/isteri (yang tu tak ikut perangai kucing la)

** FIKIR-FIKIRKAN LAH YE..jangan marah ye org lelaki..benda ni nampak cam suka-suka tp ada faktanya juga... ada benarnya juga

bak kata nabil..Luu pikirr laa sendiri...muehehe. ."Meowwwww. ..." ahaks

NUKILAN :

__________________________________________________________

anda sukew dengan entry nie??
sila tinggalkan komen anda,TQ

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

14 kritikan membina:

velasrizal on March 4, 2010 at 3:58 PM said...

nama pun jantan..mesti byk sama kan..
i folo blog u..

zati on March 4, 2010 at 4:10 PM said...

muahaha
thnx krana tgglkn komen =)

Cik Pza Baek on March 4, 2010 at 9:28 PM said...

eheh..
ak ske entri ko
bernas..
huhuhuh...
mmg dasar kuceng jntan..
tp kuceng chomeyy..
laki..???

AM SYA on March 4, 2010 at 9:53 PM said...

huhuhu~

as da conclusion kn?laki ni mmg ngade2 taw~

oppss!!haha

zati on March 4, 2010 at 11:30 PM said...

to cik pza :
klu kucing chomeyh, laki encem laa kowt..muahahaha

to sys sya :
xmngada tpi dowg byk ragam kowt, apekah?? kahkah

koru on March 5, 2010 at 7:40 PM said...

mcm tu plak?XD..cuma beza kucing jantan ngn lelaki ialah..kucing berak rata2.tapi lelaki tak kot.=)

zati on March 6, 2010 at 12:02 AM said...

muahaha

h on March 7, 2010 at 2:42 AM said...

tapi kucing jantan comey~

zati on March 7, 2010 at 2:53 AM said...

betul3
yg tuu mmng zati tak nafikn sbb dlu zati ad kucing jantan tpi dh mati bab sakit =(

♥sleeping beauty♥ on March 9, 2010 at 12:56 PM said...

thanks 4 visit my blog... sni xde chatbox ke? snang ckit nk tggal jejak..=)

Tyco Blogger on March 9, 2010 at 1:10 PM said...

Kalau buka blog ni blh hbs loading sebelum habis rokok sebatang.. kira ok la tu.. hahaha..
anyway, nice blog.. keep up the good work!

Mila_ibu najihah on March 23, 2010 at 12:39 PM said...

adoilla..terpana kejap mbaca entry lelaki=kucing. Well, as a married person, i may know how true this entry is..hehehe...

opss.. tumpang lalu ye tuan umah..blog u kiut sgt..

zati on March 23, 2010 at 10:19 PM said...

hehehe
hakikatnyaa sebegitu
miahaha

btw
thnx bab singgah & bace =)

where on March 29, 2010 at 7:24 AM said...

ish, xbek tol nk kate org cam kuceng..kuceng suka minx-minx..kn3

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!