Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Monday, March 29, 2010

~ pesta buku

hari sabtu yang lalu, i pergi pesta buku dengan my family kat PWTC.. sampai sana dalam pukul 9 lebih tapiiii parking kat putra dah full kotttt, i pon pelik..dorang nie bangun pukul baperrr??? pergi pukul baperrr??? pukul 9 lebih camnie pon dah ramai gilerrr, bapak laaa aiii, rakyat malaysia suka membaca rupanya..teruskan amalan yang mulia tuu..heeee

lepas tuu, kitorang pergi kat bahagian karangkraf, i tengok novel pon punya banyak sampai rambang mata, tak tahu nak pilih yang mana, last-last i minta ibu i tolong pilihkan, kalau i yang pilih...i sapuuuu je semua novel yang ada kat situ nanti miahaha..


nie dye novel yang i beli, ada lagi satu tapi ibu pinjam, dye baca, amek kao, anak beranak layan novel haha, since i dah abis skola nie, ibu i tak pernah bising kalau i layan novel sebab stadi kat sekolah dengan stadi kat kolej tak sama, anak dye pon dah besar panjang, tak perlu dye nak bising-bising lagi, pandai-pandai kao bahagi masa untuk novel dengan stadi..haha

dah pusing dalam satu karangkraf tuu, kitorang pergi kat bahagian Dewan Tun Razak 2 pulak, bila i masuk, oklaa kan tak ramai orang, sekali bila pergi kat bahagian PTS ONE, amek kao, penuh dengan budak-budak skola, makkk aiii, fenin-fenin, my parents suruh adik i pilih buku, adik i tengah pilih-pilih tuu, i pon ikut pilih sekali, i pergi bahagian novel dewasa bukan novel budak-budak skola macam adik i baca tuu, haha



i amik novel nie sebab akak yang PTS ONE tuu yang syorkan, masa dye tengah syorkan tuu, sempat lagi dye tanye i form baper, i pon senyum sambil berkata, saya dah abis skola, dye kate, amik novel nie, memang sesuai tuk adik, wawhh2 akak nie, tementang saya kecik ye, form bape akak tanye, haha, dye kate best, i pon amik & dah habis baca pon, heeee, siap dapat signature penulis tuu & salam dengan dye, i nak sangat jumpe penulis anis ayuni dengan damya hanna, i minat novel dorang tapi tak berkesempatan ='(


beli nie time sebelum pergi kat bahagian PTS ONE, upin & ipin, kembar, comel jee bantal nie, kalau i cakap i nak bawa satu kat hostel, mesti adik i tak kasi kahkah


adik i beli yang nie & ada lagi satu, dye tengah baca & lagi sekali i pergi bahagian kat bahagian agama & motivasi dalam PTS ONE tuu, i beli buku kat bawah nie, i tertarik tengok buku yang kat bawah nie


sape-sape yang putus cinta tuu, i sarankan u all beli buku nie, memang banyak sangat info dalam buku nie, siyess, i dah baca sampai abis, semua yang ada dalam buku nie, memang ada betulnya =)

ayah i pon ada beli buka juga, macam biasa tak lain tak bukan buku business huuu, lepas kitorang beli buku, kitorang pergi tempat urut pulak, kat pesta buku pon ada tempat urut juga ke?? ada, sape cakap tak ada haha, at first, ayah i jee nak urut kaki, lepas tuu, ibu i pulak, ibu tanye i nak urut sekali tak?? i cakap tak nak urut kaki sebab i tak sakit kaki tapi nak urut belakang badan, i dah macam 'old woman' sebab sejak kebelakangan nie belakang badan i asyik sakit-sakit je, 'old woman' pon tak macam i, huuu

time urut tuu, perghhh, sedap kottt, nikmat tak terkata tapi terasa kat bahagian tulangnya, akak yang urut i tuu tanya berat i berapa, i cakap 44kg, akak tuu boleh bantai tak percaya, dye cakap badan i tak ada isi, susah nak urut, dye kata dye rasa lebih berisi badan dye tapi 40kg je tapi i yang tak ada isi 44kg, mak aii akak nie, tak ada isi dye cakap??? i punya bantai diet sebab nak berat badan 38-40kg jee, dye cakap i tak berat?? biar bebenar akak nie?? haha

akak nie peramah, sempat lagi kitorang berkongsi cerita pasal novel dengan penulisnya, heee, dah abis urut semua, i decide nak balik, memandangkan dah pukul 12lebih & orang pon makin ramai, bila makin ramai, makin sesak, i tak tahan, i ajak my parents balik, harap tahun depan dapat pergi lagi pesta buku, heeee =)

NUKILAN :

__________________________________________________________

anda suka dengan entry nie??
sila tinggalkan komen anda,TQ

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

20 kritikan membina:

ddy the writer! on March 29, 2010 at 1:51 PM said...

awk mesti sorang yg ade banyak novel kn? =)

zati on March 29, 2010 at 1:54 PM said...

hikhik
boleh laa ;)

Alynn Notnot on March 29, 2010 at 2:57 PM said...

byk gila buku lu borong! bgs2. gua takde kesempatan nk pegi pun T__________T

zati on March 29, 2010 at 3:05 PM said...

haxhax
xcukup bnyk lgi tuu
klu boleh nk brong sumerr
kahkah

Nyze The PumpkinBee on March 29, 2010 at 4:45 PM said...

seronoknye...
Pumpkinbee xsempat berkunjung ke Pesta Buku....
T_____T

P/s:
dulu sempat juga bercerita dgn A.Samad Said....^____^

zati on March 29, 2010 at 4:50 PM said...

xpe pumpkinbee..thun dpn ad lgi
hikhik =)

wawhh yeke
sonok gilaa
bkn sng kot dpt peluang camtu

HonEyBuNNy on March 29, 2010 at 7:02 PM said...

uhuhu..xsempat nak g coz exm...uhuh...comei r bantl upin ipin tu..hehhe

HonEyBuNNy on March 29, 2010 at 7:02 PM said...

uhuhu..xsempat nak g coz exm...uhuh...comei r bantl upin ipin tu..hehhe

zati on March 29, 2010 at 7:06 PM said...

huhu
honeybunny
xpe..thun dpn ad lgi..heee ;)

hehe..tol3

fieza on March 29, 2010 at 11:41 PM said...

zati : cinta kau n aku 2 best ke..
mcm syok je...
uhuhuuu...
leh pnjam neh...

zati on March 30, 2010 at 12:08 AM said...

cinta kau & aku bru nk bce nie
heee

p'mulaan best..=)

pnjm??
boleh
hihi

MahabbahOhAyin on March 30, 2010 at 4:09 AM said...

novel cinta kau dan aku the best okayy!
;DDD

zati on March 30, 2010 at 1:51 PM said...

wahh
da bce laa nie ea
heee

lotikus disarimankan on March 31, 2010 at 10:44 AM said...

mcm nak gila je kan tengok buku banyak2...hehehehe

zati on March 31, 2010 at 11:02 AM said...

tau xpe
heeee

ejoyz@epowerbiz on March 31, 2010 at 5:27 PM said...

i love reading....
trutamanya bku motivasi dari dr.fadhilah kamsah,kamarulzaman yg plg sk komik2 anime japan...

zati on April 1, 2010 at 11:55 AM said...

seriously??
i mnt dr.fadhilah kamsah
he's my idol =)
tpi ritu
tgk sekilas je bku2 motivasi bab org rmi
sesak..huuu

komik2 anime tuu i xmnt
heeee =)

ejoyz@epowerbiz on April 2, 2010 at 2:07 AM said...

thanks kerna mnjadi followers ejoy.. silalah ke blog ejoy untuk ambil award..ok

where on April 2, 2010 at 10:11 PM said...

huu..suka membaca upenye dy..
subjek sejarah ske?

zati on April 3, 2010 at 3:31 AM said...

subjek sejarah??
subjek tuu akan d bce bila ssh tuk tydo
konpem akn t'tydo
miahaha

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!