Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Saturday, May 15, 2010

~ syaza contest

dah lame tak join contest kot, hati tak terbuka nak join mane-mane contest, ceh2..bajet macam putus cinta lak haha, oke2, abaikan..entah macam mane hati terbuka nak join contest nie, I dapat tau contest nie dari tiefazati, ada dua part yang kite kena buat dalam contest nie, tak susah..senang je, jom tengok ape yang I dah jawab untuk dua part dalam contest nie

part 1

I kena cari 7 perbezaan dalam gambar tersebut, I dah bulatkan 7 perbezaan tu & I akan terangkan serba sikit 7 perbezaan tu, ikut kreativiti masing-masing untuk menerangkan perbezaan tersebut
  • beza perkataan 'bus' dengan 'bos'
  • simbol arah yang terbalik, gambar kiri arah ke 'kanan', gambar kanan arah ke 'kiri'
  • dekat cermin tu, gambar belah kiri 'tak ada papan tanda kecik', gambar belah kanan 'ada papan tanda kecik'
  • getah rambut yang budak tu pakai 'kaler oren' dengan 'kaler hitam'
  • gambar kiri 'ada rama-rama terbang', gambar belah kanan 'tak ada rama-rama terbang'
  • dekat lengan baju budak tu, gambar belah kiri 'ada lencana', gambar belah kanan 'tak ada lencana'
  • dekat beg budak tu, gambar belah kiri 'corak bunga', gambar belah kanan 'corak love'
selesai sudah part 1, jom tengok part 2 pulak

part 2

Kujelang

pagi yang indah ku jelang kembali
menghempaskan mimpi meraih bergantinya hari
di ufuk timur tersirat cahaya kedamaian
membangkitkan semangat menghangatkan perasaan
hembusan angin menemaniku berjalan
mengiringi langkah berpadu dalam kepastian
gemersik dedaunan bak irama kehidupan
selalu setia menyanyikan kemenangan
dalam menggapai makna cita dan cinta
dalam mewujudkan makna hidup yang sesungguhnya
biarkan pergantian hari terus berjalan
kerana setiap saat akan kujelang

dah abis..memang tengah touching time I buat puisi nie, uwaaa..abaikan, oke..tu dye dua part yang I dah laksanakan, tak semena-mena I bersyair lak, tak pernah-pernah haha, oke laa, sesiapa yang nak join contest nie..zasss >> syaza syafiqah

NUKILAN :

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

Categories

9 kritikan membina:

SyaZa SyaFeeQaH on May 15, 2010 at 7:08 AM said...

terima kasih sebab menyertai pertandingan syaza ni ek!

touching pula baca puisi tu.
best!
ada bakat ni. ;)

nah, hati untuk kamu. ♥

zati on May 15, 2010 at 7:53 PM said...

@SyaZa SyaFeeQaH

u're welcome =)

heee,thnx..wahh dapat hadiah hati, thanx ;)

SyaZa SyaFeeQaH on May 15, 2010 at 8:40 PM said...

u'r welcome. ;)

amar haziq on May 16, 2010 at 12:05 AM said...

gud luck..nnti hadiah bley share..haha


jenguk2 lah blog saya k..
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

zati on May 16, 2010 at 12:13 AM said...

@amar haziq

thanx..boleh, jangan lupa tuntut ye haha

~ i'll come =)

Lepat Pisang on May 17, 2010 at 7:35 AM said...

Salam singgah
Wow!macam best jer contest ni..lepat nak joinlah..he..he..thankz sudi lawat blog lepat..tq.
Lepat dah add n folow awak..nanti awak folow lepat yer..tq again.

zati on May 17, 2010 at 8:12 AM said...

@Lepat Pisang

join laa ;)

faiq on May 17, 2010 at 11:31 AM said...

nk adiah je bole..

zati on May 17, 2010 at 4:48 PM said...

tak boleh heee ;p

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!