Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Monday, June 21, 2010

aiz batu campur-tips kuku cantik

I nak kongsi tips dengan u all..tips memiliki kuku yang cantik, kuku?? siapa yang betul-betul ambil kisah pasal kuku?? or u all lantakkan aje dengan kuku u all biar panjang macam apek cina?? eeee tak lalu I nak sebut :p

credit to pakcik google : ape tujuan simpan kuku panjang macam nie??? untuk nampak cantik ke??? ikhlas dari hati I, kuku panjang macam nie tak nampak cantik langsung tapi MENGGELIKAN
kuku memainkan peranan yang penting ye sygs, u all lalu ke nak makan menggunakan tangan dengan kuku yang panjang macam kat atas tu??

oke2..tak mahu berleter panjang, u all dah besar kan haha, jom tengok tips yang I nak kongsi nie
  • masa u all potong kuku, pastikan menghala satu arah sahaja, tak perlu kejap kiri, kejap kanan, kuku menjadi tidak kemas & tak berbentuk dengan cantik
  • u all hendaklah memotong secara empat segi atau melengkung, kemudian gunakan pengasah kuku untuk membentukkan kembali kuku u all dengan sempurna
  • setelah bentuk kuku yang dikehendaki telah tersedia, rendam dalam air suam yang dicampurkan dengan sedikit minyak jojoba & biarkan selama tiga minit
  • gunakan putik kapas atau penghapus kutil untuk mencuci kuku anda, selepas itu..keringkan dengan tisu lembut
sekarang u all sudah pun mempunyai kuku yang kemas & cantik..if u all tak ada masa untuk rendam bagai dengan minyak jojoba..ikut dua langkah pertama itu pun dah memadai :)

credit to pakcik google : contoh minyak jojoba
lagi satu, tak perlu nak warnakan kuku bagai dengan nail colour tu, entah ape benda alah tu pon I tak tahu namenyeee haha, bila dah warnakan kuku u all dengan nail colour, bukan nampak cantikkkkk TAPIIII buruk :p

credit to pakcik google : contoh kuku yang kemas & cantik, if nak kaler bagai..pakai inai sudeyhh
psst2, selamat mencantikkan kuku :)


LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

25 kritikan membina:

AiZ on June 21, 2010 at 8:22 PM said...

^__^ haha.. teringin pula nak cantikkan kuku.. ^__^ zati gud luck ye.. ^__^

Lepat Pisang on June 21, 2010 at 8:41 PM said...

he..he..tip yang menarik ni!nasib baik lepat tak suka cantikkan kuku..he..he..tapi kalau lepat ada awek suka cantikkan kuku,lepat boleh praktikkan tip di atas.he..he..thankz 4 sharing zati!

MOnSter KEkhai on June 21, 2010 at 8:54 PM said...

uhhh...monster baru tau gune minyak tue pun leh cantik kan kuku ekk...ok ok...nnt monster bg tips ni kat adik2 monster....menarikkk...thanks for the tips....

tips Bagaimana nak kesan kawan anda offline or sembunyi di Yahoo! messengger

pUtRi_sayaNg on June 21, 2010 at 11:38 PM said...

ekEkek. nice 1. pasni nak try. keh3x.

TIPS2 BANGUN PAGI

Lala Lulu on June 22, 2010 at 12:22 AM said...

kalau geget kuku ?

Muhammad Safie on June 22, 2010 at 1:50 AM said...

hhehe...kalau nak kuku bersinar camne ehh

tieha8384 on June 22, 2010 at 8:56 AM said...

wahh..info terbaru nie..selalu ptg kuku hala nyer macam2..jap ke kiri, jap ke kanan. jap melintang.jap menegak....pas nie sehala jer laa..don't belok2 haaa.......

http://tieha8384.blogspot.com/2010/06/aiz-batu-campur-tips-untuk-gemok.html

IERA HAJERAH AZMAN on June 22, 2010 at 12:58 PM said...

dulu cikgu bio penah ckap kuku panjang penting bila tak cuci berak dgn betol. heh T_T.faham x maksud pengotor di situ? :|

f.A.r.A.h on June 22, 2010 at 1:14 PM said...

haha stail pe belok2. nak try lah :DD

.aira. on June 22, 2010 at 3:06 PM said...

haha, cam penat jee nak buat, salu potong kuku jee, tak tau selok belok potong memotong ni pulakk, HAHA

jempot lhat blog :D
aiz batu campur - tips mengelakkan perut buncit, haha

qyn ;) on June 22, 2010 at 8:56 PM said...

Selalu ye guna yg 4 in 1 tu. Dari asah sampai kilatkn kuku. Complete. Hehe.

Jojoba oil je ke ? Baby oil boleh ta ?

AiZ on June 22, 2010 at 11:17 PM said...

ceritatentangaira dan putrisayangkamu seri dengan pungutan komen sebanyak 12 sama.. so ceritatentangaira dan putrisayangkamu diberikan masa tambahan iaitu sehingga 23 jun jam 11 malam untuk memungut komen lagi.. yang tertinggi akan menang.. ^__^ gud luck k.. time kasih yang sudi menyertai.. ^__^

zati on June 22, 2010 at 11:55 PM said...

@Lepat Pisang
welcome =)

zati on June 22, 2010 at 11:56 PM said...

@pUtRi_sayaNg
try jgn xtry
hahak ;)

zati on June 22, 2010 at 11:57 PM said...

@Lala Lulu
gigit kuku?? kuku pun leh jadi rosak agagaga :p

zati on June 22, 2010 at 11:58 PM said...

@Muhammad Safie
kuku bersinar?? ahhak..nanti i cari dalam google :p

zati on June 22, 2010 at 11:58 PM said...

@tieha8384
go straight dun belok2 haha :p

zati on June 22, 2010 at 11:59 PM said...

@qyn ;)

woww..ahha

baby oil?? emm tak tahu pulak huhu

zati on June 22, 2010 at 11:59 PM said...

@AiZ
wee..okay =)

wanie. on June 23, 2010 at 2:35 AM said...

comelnya blog ni.mcm tuan dy gak.hehe
btw,dulu saya letak colgate kt kuku. org cakap jd bersinar tp sy buat tak jadi pun. isk

zati on June 23, 2010 at 2:41 AM said...

@wanie.
huhu bese2 je..

hikhik cre u wat tu cam i wat gak mse i bdk2 dlu heee =)

Azie on June 23, 2010 at 5:14 PM said...

Owh yeker... nti nak practice la...thx bg tip ni!

zati on June 23, 2010 at 5:26 PM said...

@Azie
practice jgn xpractice heee
welcome ;)

Sha-na.Szied on June 26, 2010 at 7:56 PM said...

blogger sume, jgn lupe ehk, potong kuku ikut urutan sunnah nabi..

leh sambil potong, dapat ganjaran pahala dari Allah. x gitu??

Potongan kuku ikut sunnah:
plis tengok sini~

lg satu jangan bela kuku pnjg2...ibarat membela babi sekandang.. Tuhan x suka :)

ok tuh je ..teng for sharin this tips :)

zati on June 26, 2010 at 8:01 PM said...

@Sha-na.Szied
thanx 4 sharing ;)

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!