Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Friday, July 23, 2010

4K yang harus di amalkan

salam bloggers..actually I ada banyak benda nak post tapi asal taip je entry sampai habis, i save as draft, asal taip je entry sampai habis, i save as draft, asal taip je entry sampai habis, *sila ulang banyak kali oke* panggg!!!!

4K nie u all boleh amalkan dalam perhubungan, agak-agak sesiapa yang tengah berbunga tu dengan si dia, u all digalakkan untuk bace nie, siapa yang tidak berbunga pon boleh bace :)

Kesetiaan

ape benda setia nie haaa??? sesiapa boleh explain?? kalau tak tahu setia tu ape, sila tanye pada pakar percintaan..setia nie penting ouhhh, memang laa betul tak semestinya si dia tu jodoh kita tapiiii untuk ape kau dengan si dia bersama???
untuk suke-suke je heh??? kalau untuk suke-suke je tanpa ada ape-ape komitmen, awal-awal I cakap, TAK PERLU BERCINTA, oke???

Kesefahaman

nie yang kedua, dua-dua kena saling faham-memahami, kau kena faham dye, dye pon kena faham kau, TAK BOLEH asyikkkkk dye jeeeeeee nak faham kau, tapi kau????? ikut selamberrr derkk je suke suki TAK NAK FAHAM dye TAPI KAU CAKAP KAU FAHAM DYE padehal kau tak pernah pon faham dye (faham tak), ape kes???

SITUASI 1
laki kau (sejak bile nikah daaaa) minat bola, suke main bola, tiap-tiap petang main bola, biarkan dye..janganlah kau nak marah-marah dye sebab dye sebok dengan bola jeeeeee, sikit-sikit kau suruh dye temankan kau itu ini, bukan sikit-sikit lagi daaaaa tapi 24jam kau nak dye teman kau, ape kes??? kau kena faham, itu minat dye, even kau tak minat bola sekalipun, selami minat dye & hormat minat dye, oke sygs??

Kejujuran
nie pon salah satu penting, jujur nie penting, even terpaksa menipu sekalipon, mungkin penipuan tu baek untuk mengelakkan dari tercetusnya bermasam muka, pergaduhan dalam perhubungan tapiiiiii janganlahhhh korang selalu menipu, once korang menipu & si dye dapat tahu, bukan muda heh nak kembalikan kepercayaan tu, ingat!!!
Kepercayaan

korang kena percaya dengan pasangan korang tapiiiiii tolong, tolong jangan percaya 100% baek laki atau perempuan, percaya yang perlu diselitkan dengan keraguan, bukannya keraguan 99% kepercayaan 1%, apekah??? biarlah 50-50, baru bahagia gitu
nie hanya pada pendapat I, lain orang lain pendapatnye, 4K nie yang pernah I amalkan masa satu dahulu, cerita lame tapi 4K nie wajib diamalkan oleh dua-dua pihak bukan hanya sebelah pihak ajeeeeeee, kalau sebelah pihak je yang amalkan, seriously I cakap tak ke mane hubungan tu ibarat tepuk sebelah tangan tak berbunyi

akhir sekali, I doakan untuk sesiapa yang sedang berbunga-bunga tu supaya hubungan u all dengan si dye kekal hendaknye, insyaallah mudah-mudahan, aminn :)

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

9 kritikan membina:

♥ shag ♥ on July 23, 2010 at 3:08 PM said...

ehee. nak tambah 1 lagi K. Keyakinan. Kene lah ade keyakinan dlm relationship yg korg sendiri bina kan. klu tak yakin macam mane nak berkembang bunga. kan?

yayadino on July 23, 2010 at 3:22 PM said...

perli yaya nampak?

teddyuna on July 23, 2010 at 3:35 PM said...

yup2 setuju2 una pun mmng amalkan 4k ni sejak kisah tu terjadi.. thumbs up la zaty..lai lai lai lai lai lai lai panggil aku si jablai

zati on July 23, 2010 at 4:41 PM said...

@♥ shag ♥
wahh..yup keyakinan..thanx heh sebab tambahkan :)

zati on July 23, 2010 at 4:41 PM said...

@yayadino
huhu zati tak perli sesiapa, maaf kalau terase :(

zati on July 23, 2010 at 4:42 PM said...

@teddyuna
heee..thanx sygs :)

fyna on July 23, 2010 at 7:39 PM said...

give and take..terime diri seadanya..eceh..hehe

zati on July 23, 2010 at 8:59 PM said...

@fyna
hehe..tu pon betul juga :)

teddyuna on July 23, 2010 at 9:24 PM said...

hehe.;)

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!