Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Monday, July 5, 2010

penggunaan huruf "W"

salam bloggers, hari nie I penat sangat, baru je 1st day tapi dah penat huhu, 1st class memang interesting walaupun lecturer tak masuk lagi, interesting sebab budaknye..agak kelakar, oke..I dah melancong jauh, back to topic

penggunaan huruf "W"..siapa tahu penggunaan huruf tu?? tak tahu heh?? tak tahu tak pe..I akan tunjuk example
  • awk tgh watpew tuw??
  • dh mam kew belum??
  • titew kuar jln2 nk??
  • nk mkn apew ek??
  • tak taw laa nk buat apew??
nie laa bahasa "W", agak-agak yang tak tahu bahasa "W" nie, u all faham tak ape yang I tulis tu?? kalau tak faham baguss sebab TAK PERLU faham pon bahasa nie

kalau orang lain mungkin tak ada masalah dalam penggunan huruf "W" nie, lain orang lain pendapatnye tapiiiii bagi I, I memang kisah sangat-sangat dengan benda nie, sebab ape???? sebab ANNOYING, maaf bukan mahu mengutuk, sekadar luahan


kalau u all guna bahasa nie dalam blog, post entry u all, AGAK tak sesuai, bukan AGAK tak sesuai lagi dah tapiii MEMANG tak sesuai, tapi blog u all, sukahati u all, itu yang u all gunakan, terpulang sebab I bukan nak ambil kesah cara penyampaian u all, setiap bloggers mempunyai cara penyampaian sendiri

masalah I di sini, I ada sorang kawan, kawan LAKI yang berumur 20tahunnn..dulu cuba nak tackle but I tak nak cuz I tak berminat dengan dye, sebab ape I tak minat?? dye tak kacak??? tak ada kereta?? tak boleh belanje itu ini??? opsss sorry, I bukan materialistik tapi I tak minat dengan dye sebab huruf "W"

dye menggunakan bahasa "W" bagai, maybe some of u, ada yang guna bahasa "W" dalam fon tapi tidak I, kenapa I tak guna bahasa "W"??? sebab I tak biasa, dalam entry I, ada tak u all nampak I guna bahasa "W"??? ada tak?? (sila check betul2)

bila I tak guna bahasa "W" then orang berkomunikasi dengan I dalam bahasa "W", tahu tak rase annoying??? tahu tak ape itu annoying?? sila rujuk kamus bi-bm untuk tahu makna annoying..


I tak tahu macam maner nak terus terang dengan dye tentang huruf "W" yang dye gune, nak cakap elok-elok biar dye tak terasa hati, itu yang I buntu, hurmm

camnew erk??? <<< manjew tak ayat I niew???? (sumpah, gedik oke)

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

35 kritikan membina:

apul on July 5, 2010 at 8:26 PM said...

adik angkt apul dia paling suka letak W bnyk2 ble msg. .lol~ ^^,

zati on July 5, 2010 at 8:29 PM said...

@apul
huhu..klu awk selesa takpe tapi sye TAK SELESA huhu

yayadino on July 5, 2010 at 8:35 PM said...

sumpah yaya pon tak suka.
yes.
annoying.

zati on July 5, 2010 at 8:41 PM said...

@yayadino
haha tahu tak pe, entah pape, LELAKI, umor 20 laks tu..gune bahasa "w", eee yek2 huhu

Ryoma Ekhizen on July 5, 2010 at 9:54 PM said...

sayew sukew bacew blog awk tntng ini... hehehhee...

bgs2... kdng2 sy sll trguna jugk...

zati on July 5, 2010 at 10:08 PM said...

@Ryoma Ekhizen
hehehe..lawak laa awk nie

zither on July 5, 2010 at 10:37 PM said...

setuju 200000 % lahh !


sayerw mewmangg bewnciee betowll dgn bahaseww dabal yuww ni .

okay saya dh melebih. =.=''

zati on July 5, 2010 at 10:52 PM said...

@zither
hehehe..tak pe melebih sekali sekala hahak ;)

Paroy on July 5, 2010 at 11:32 PM said...

hahaha..die sayang W

zati on July 5, 2010 at 11:37 PM said...

@Paroy
hahaha.. sayang W, tackle laa W agagaga

zahidah dihaz on July 5, 2010 at 11:52 PM said...

20an ok lagi...i ada kenal lelaki umo 27thn guna bahasa w...serius bikin sakit jiwa...

zati on July 5, 2010 at 11:54 PM said...

@zahidah dihaz
huhu..bagi i..umo 20 & ke atas kalau gune bahasa "W" nampak macam tak matang..rase geli ada, annoying pon ada huhu

kalau dah 27 gune bahasa tu, emmm lagilaaa, den tak dapat nak cakap ape huhu

zairie on July 6, 2010 at 12:03 AM said...

west wa wost wi.. hahahahaha... (apa aku ckp nie.. ) hehe

my recent post:
layan lagu 6ixth sense

zati on July 6, 2010 at 12:07 AM said...

@zairie
haha..mengarut jee :Pp

AISHA SAAD on July 6, 2010 at 12:19 AM said...

mmg tak shokk nak baca okk.
tapi kann, hakhak hot=hawt!
word nih mcm fevret aku lakk.
tapi titew and bla2 nihh sumpah tak minat!

zati on July 6, 2010 at 12:24 AM said...

@AISHA SAAD
hahak..howt kew?? agagaga :Pp

tahu tak pe ^_^

Pinky Pixie on July 6, 2010 at 12:35 AM said...

mcm2 pnambahan bhase skrang. haha. ok, plg x suke kalo laki yg gune 'w' ni.gediks gle rasenya,, huhu

zati on July 6, 2010 at 12:42 AM said...

@Pinky Pixie
haha tahu tak pe..kalo laki gune "w" bukan gedik je tapi TAK MATANG, macam budak-budak huhu

Hapiz Rahman on July 6, 2010 at 1:30 AM said...

huhuh. bajet comey ler bahasa w nie kan..

zati on July 6, 2010 at 1:32 AM said...

@Hapiz Rahman
haha tahu tak pe, konon orang suke laa tu, padehal annoying kot huhu

aren on July 6, 2010 at 1:51 AM said...

jgn guna ayat "jew" sebab ia merujuk kepada yahudi laknatullah...

azizie.com on July 6, 2010 at 8:55 AM said...

hai. awak watpew tuw yew? huwhuwhuw. hahaha

Saia Az on July 6, 2010 at 5:06 PM said...

<---- kngkadang ajek guna , ta slalu , ekeke :)

sayew mintaw maaf eaw , wahahah *annoying

IERA HAJERAH AZMAN on July 7, 2010 at 12:09 AM said...

sayew geliw lew cakapew bahasaw w. hahaha. geli!

Bila Keluar Bertiga, Orang akan Pandang Aku Macam Janda Berias Beranak Dua

Faiz on July 7, 2010 at 2:40 AM said...

igtkn org skrg nie tau ringkaskn ayt je..tmbhkn ayt pn ade..mmg xgemar la org gne tmbh2 cmnie..geli pn ade..haha..

p/s: thanks ya komen kt blog..pasal bantal tu..hehe..=)
Hit My Latest Update

yanie on July 7, 2010 at 6:05 AM said...

ala, cakap je terus terang. elok2. if he's mature, he'll understand :)

zati on July 7, 2010 at 6:15 PM said...

@aren
thanx 4 info

zati on July 7, 2010 at 6:15 PM said...

@Saia Az
hikhik..klaka laa adiq aiza nie

zati on July 7, 2010 at 6:16 PM said...

@IERA HAJERAH AZMAN
geli?? bkn chomeyh ke?? agagaga

zati on July 7, 2010 at 6:16 PM said...

@Faiz
haha..tahu xpe, u're welcome ^_^

zati on July 7, 2010 at 6:17 PM said...

@yanie
i'll try, huuu ;)

sugar2 kapas strawberry on July 8, 2010 at 10:46 PM said...

geli je dgr.tambah2 bila sebut titew.

zati on July 8, 2010 at 11:56 PM said...

@sugar2 kapas strawberry
hahaha..tahu tak pe, eeee konon manje laaa tu sebut "titew", yekk2, tak boleh agaknye dye sebut kte, haihh

Eciz on July 20, 2010 at 4:15 PM said...

KAHKAH. dulu penah dpt msg cmtu. pastu buat2 tak paham dengan soalan dia. gedik habis. last2 dia guna ayat yg betul. KAHKAH. masa tu ketawa bedekah2 jela.



geliw jew kanw? KAHKAH

zati on July 20, 2010 at 7:02 PM said...

@Eciz
haha, nasib baek dye dh gune bhasa yg betul

a'aah, gewdik + geliw laaw agaga :p

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!