Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Tuesday, September 14, 2010

aktiviti di hari raye

salam bloggers, macam mane raye??? seronok??? hari raye I?? emm so far oke, hari raye I akan menjadi lebih bermakna jika ada dye *damn, dye agy yang ko ingat*

HARI RAYE PERTAMA
pagi-pagi lagi I dah berjage dalam pukul 1lebih, then i overnight depan lappy sampai subuh, I tolong ape yang patut kat dapur, sepupu-sepupu I tak dapat balik, I sepupu paling tua kat kampung tu huhu

dalam kesibukan I tengah susun kuih raye dalam balang, tiba-tiba tergerak hati I nak pandang sebelah, u know wut??? katak!!!!

I spontan menjerit sebab terkejut, pagi-pagi buta dah buat kecoh haha, I terus bangun dari tempat duduk I, then katak tu melompat entah ke mane, yang penting dye tak melompat ke dalam balang kuih raye, comel pulak katak tu bile I kenang haha :))

lepas pergi masjid, bermaaf-maafan, makan...then pagi tu terus bertolak ke rumah moyang I di Kundang, Johor, lepastu singgah rumah akak atok I kat muar, johor...ingat nak singgah rumah sepupu belah ayah I di pagoh, johor tapi tak ada rezeki agaknya sebab dye tak ada kat rumah

lepastu, balik pahang semula, malam baru sampai, agak tak penat juga I duduk dalam kereta, aktiviti nie memang rutin harian di hari raye pertama tiap-tiap tahun :))

HARI RAYE KEDUA
siang tu tak pergi mane, seriously rase penat I memang tak hilang agy, siang tu I tolong je ape yang patut kat dapur, then tengok tb, tido huhu..raye kedua nie baru sepupu I balik walaupon tak semua :))


malamnye I pegi beraye di rumah tunang PAKCIK ye, tak jauh pon rumah dye dari kampung I, satu kampung juga..tapi kalau jalan kaki, agak jauh haha :))

HARI RAYE KETIGA
balik ke KL tapi singgah kejap di Palong, Negeri Sembilan sebabnye malam raye kedua tu dapat tahu sepupu ayah I meninggal dunia, Al-Fatihah

malamnye baru sampai rumah sebabnye jam, bayangkanlah oiii duduk dalam kereta selama 5jam, huhu, penat mengalahkan yang drive :((

kesimpulannya semua oke, lepasnie..nak keluar dengan my girlfriend sekolah lame & dalam fb pulak heee :))

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

6 kritikan membina:

Pinky Pixie on September 14, 2010 at 12:54 AM said...

haha. kelakar plak. ingt nampak antu td. suspen betol. hehe

zati on September 14, 2010 at 1:10 AM said...

@Pinky Pixie
hehe :))

Ryoma Ekhizen on September 14, 2010 at 1:57 AM said...

katak chomel??? hahahaha...
kalau chomel kenapa x tangkap wat belaan...

raya kali ini, x seronok mcm raya thun2 lepas laa...

zati on September 14, 2010 at 2:16 AM said...

@Ryoma Ekhizen
eeee..yek2, geli hahaha
betul3, tau xpe, rase kosong je huhu

Ryoma Ekhizen on September 14, 2010 at 10:15 AM said...

kosong??? bg u je tu...
kan u rindu kat someone...

i x seronok sebb cuti utk sakan raya hari tu pendek sgt... hehehhehe

zati on September 14, 2010 at 10:37 AM said...

@Ryoma Ekhizen
huhu

u cuti pendek, i cuti pnjang agaga :)

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!