Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Friday, September 24, 2010

susah sangat ke nak solat jumaat???

salam bloggers...lately nie I asyik nak emo je tak pasal-pasal, rasamacamnakmakimakiponada huhu, harinie hari ape?? hari jumaat..pandai

hari jumaat adalah penghulu segala hari & semulia-mulia hari di sisi Allah S.W.T, pahala senang je nak dapat, kau tak nak ke????

pahala dengan dosa, dua-dua senang nak dapat, benda free kot, siapa yang tak nak benda free??? tapi kalau dosa free2 je pon kau nak rebut juga ke??? tak faham tollll, laen laa kalau kau nak rebut pahala, itu I percaya :))
“Barangsiapa yang meninggalkan sembahyang Jumaat tiga kali dengan tiada keuzuran maka dia telah meletakkan Islam itu di belakangnya (meninggalkannya).” (Hadis riwayat al-Baihaqi)

“Barangsiapa yang meninggalkan sembahyang Jumaat tiga kali dengan tiada keuzuran maka dia adalah seorang munafiq.” (Hadis riwayat Ibnu Hibban)
solat jumaat pon susah sangat ke nak buat??? seriously memang I tak faham, kalau duk on9 FB 24jam, menghadap game tak habis-habis, chatting entah dengan sape-sape, ape kes???

kau nak on9 FB 24jam ke, maen game ke, chatting ke, memang I tak kesah tapi mane tanggungjawab kau sebagai umat Islam?? kau hidup untuk ape??? untuk siapa??

benda kau buat dosa satu hal, lepastu dengan muka tebal..kau TAK MALU chatting dengan perempuan, alasan biasa dengar tak pergi solat jumaat, "uzur", shitt

rase macam annoying tau tak jawapan tu, cube kau jadi perempuan, best ke tak "uzur" tu, kau ingat seronok ke "uzur"??? benda-benda macam nie pon kau nak buat maen, memang TAK FAHAM

kau nak kate I tak sporting??? yes...I memang tak sporting kalau benda-benda melibatkan agama, dunia akhir zaman nie, memanggggg susah sangat nak jumpe imam muda

I malas nak bebel panjanpanjang, masing-masing dah akil baligh, besar panjang, ada akal, boleh fikir sendiri mane baek buruk, betol tak???

I bukan nak cakap I alim, bagus-bagus, memang I tak alim, tak pakai tudung labuh, sedikit sebanyak tak terlepas dari buat dosa dalam sedar atau pun tak tapiii kita sesama manusia tak salah untuk saling ingat-mengingati, betol tak???

kita mengingati sesama saudara Islam kita juga, bukannya orang laen, seagama dengan kita, kalau tak saling ingat mengingati, sampai bila nak alpa??? leka??

p/s : sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

6 kritikan membina:

tengkorakemas on September 24, 2010 at 2:40 PM said...

eh ada juga yg perangai mcm tu ye..tak malu betul..TE sebagai lelaki turut malu dgn sikap mcm tu..

kalau betulla dia tak dapat pergi, jgn tunjuk kat org..seakan-akan berbangga pula bila tak p solat jumaat..

zati on September 24, 2010 at 3:59 PM said...

@tengkorakemas
tahu tak pe, agak tak sakittt hati juga laa huhu :/

teddyuna on September 24, 2010 at 9:32 PM said...

;) gud gud..

zati on September 24, 2010 at 11:05 PM said...

@teddyuna
huhu :))

- Princess kitty - on October 15, 2010 at 2:49 PM said...

yup3..mane bole tgl solat jumaat tanpe sbb..
susah la org mcm tuh, kalo solat wajib pown tak buat ni kan plak solat jumaat..jahil name nye tuh.. =)

zati on October 15, 2010 at 4:45 PM said...

@- Princess kitty -
tau tak pe huhu =.=

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!