Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Tuesday, December 21, 2010

nampak macam islamic gurl tapi bile tengok macam kebanyakan gurl

salam readers, wahhh panjang bebenorrrr title nye, baek cerita semuanya melalui title hahaha, ada macam cik epal tak?? *mamtikkk aku kalau cik epal bace nie, haiii cik epal..saye peminat cik epal, boleh kite jumpe kat mid valley ye, pengsannnn*

okeoke sebenarnyeee kankankan I nak gelak tau, memang sekarang I tengah gelak pom, macam-macam persepsi ye orang pandang kite nie

biasalaaa manusia, tak lari dari membuat persepsi, tipuuuu oke kalau korang tak pernah buat persepsi, nak contoh??? oke laa I bagi contoh

contoh tak payah susah-susah, ambil contoh dari fesbuk, korang add orang tu orang nie, blogger tu blogger nie, lepastu ape persepsi korang kat orang tu walhal tak de kenal mane pom??

mesti persepsi korang bla bla bla and bla bla bla kan3?? mengaku je korang pernah buat persepsi ;P

.mamat nie buat persepsi tentang karakter I berdasarkan gambar.

tapi yang tak boleh blaaa kalau orang buat persepsi I nie gurl islamic, heh?? I memang melayu & islam, alhamdulillah I dilahirkan dalam keturunan melayu & islam

tapi kalau islamic gurl?? I masih ada jahil lagi, tak larikkkk dari buat dosa, kita selagi bergelar manusia tak lari dari buat dosa sama ada dalam sedar atau tak, manusia tak ada yang perfect

tapi takdela I sampai jahil jahiliah sangat terlalu open minded macam video youtube yang mengaku gay tu, gile hapoooo, nabi tak mengaku umat oiii, taubat laaa oke

takkanlaaaaaa sebab I tak pernah letak gambar I free hair dekat fesbuk kau nak cakap aku islamic gurl???? ape jadahnye dodollll oiiii

habistu kalau orang yang letak gambar free hair dekat fesbuk tu bukan islamic gurl, heh??? dodolllll laaa ko nie

 .comel betul budak nie, motif gambar??.

be rational, fikir dengan matang..takkan sebab I tak upload gambar banyakbanyak, tak upload gambar free hair dekat fesbuk, karakter I nie islamic gurl, heh??? sumpah I gelak guling-guling oke :))

I bukan nak pandang hina dekat gelaran islamic gurl tapi I pandang tinggi dekat gelaran islamic gurl tu, terlalu tinggi darjat islamic gurl tu, I hormat dengan gelaran tu, sebab tu I gelak guling2 bile orang cakap I islamic gurl

I tak sesuai dengan gelaran tu, masih jauh lagi untuk I sampai ke tahap tu & insyaallah satu hari nanti kalau diizinkan I akan sampai ke sampai tahap tu

jangan nak judge I macam-macam, jangan nak judge I itu ini dari segi penulisan, dari gambar walhal jumpe pom tak pernah

kalau korang dah pernah jumpe I face to face, dah pernah lepak same-same, dah kenal I betul-betul, in real fact dah menjadi kawan, baru korang tau I nie macam mane
everyone can see me who i appear to be BUT only a few know the real of me..u can ONLY see what i choose to show & there's so much about me that u just dont know
.quotes tu yang I pegang sampai sekarang.

tak salah nak buat persepsi kat orang tapi jangan terlalu terlampau melampau hanya dengan tengok gambar orang itu ini..ohhh dye macam tu dye macam nie

tolong buang pemikiran  macam tu, pemikiran macam tu langsung tak matang, bukan nak cakap langsung tak matang, MEMANG tak matang pom dodolll

kata ati: penulisan & gambar I bukanlah menunjukkan karakter I yang sebenar in a real life, banyak kali I sebut dodolll dalam nie, nak dodolll haha :P

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

16 kritikan membina:

tengkorakemas on December 21, 2010 at 12:39 AM said...

apa2 pun jgn letak gambar free hair dalam facebook k, lelaki bukan boleh caye..haha

lagipun nanti tak pasal2 labur 'saham'

zati on December 21, 2010 at 12:43 AM said...

@tengkorakemas
zati memang tak pernah letak gambar free hair dekat mane-mane social network lagi2 fesbuk

labaur 'saham'?? haha

ada mokhtar on December 21, 2010 at 12:48 AM said...

Alhamdulillah, mana tau comment org tu jadi doa.. =)

zati on December 21, 2010 at 12:57 AM said...

@ada mokhtar
insyaallah mudah-mudahab, aminn :)

syazalina ridzuan on December 21, 2010 at 12:59 AM said...

Ok la die ckp anda islamic... dr gadis tuuutt..tuuuttt.tuuut.... heheheheh

zati on December 21, 2010 at 1:08 AM said...

@syazalina ridzuan
hahaha tapi macam tak fair care dye judge I tu O.o

Ibu Mifzal Arsyad on December 21, 2010 at 6:19 AM said...

ambik itu sebagai cabaran...n jadi 'islamic girl' yg sebenar...bukan hanya penampilan...

alhamdulillah..sekurang2 masih ad yg sudi mendoakan zati utk jd yg lebih baik..

sama2 la kita memperbaiki diri kita agar lebih diredhai Allah SWT...ammin..

zati on December 21, 2010 at 6:42 AM said...

@Ibu Mifzal Arsyad
insyaallah mudah-mudahan, aminn

terima kasih kakak =)

Ohujan Tasneem on December 21, 2010 at 8:03 AM said...

rilek... kita mmg kena menasihati

wahida on December 21, 2010 at 12:52 PM said...

video yg ngaku gay tu, benci akak dgr...nauzubillah, jauhkan drp anak2 akak...

Norhafiza on December 21, 2010 at 1:43 PM said...

AS Salam dik..
kakNo pun pernah jmp lam fb..pakai tudung tp suka post bab2 mencerminkan kelemahan sendiri..org bace dh boleh agak dia ni ada masalah dalaman..cth: maki hamun, mengumpat, mengugut, cakap lucah dsb..
kadang2 org tak tau makna tudung duk atas kepala tu..jd sebelom nak tulis pe2 pk banyak kali dlu..
kadang2 ada secret admirer duk perati senyap2 tp x jadi la nk jdkan calon hehe..
JADI, kita kena bangga dilahirkan sebagai WANITA ISLAM dan perlu IKUT apa yang disuruh, TINGGAL yang di larang..ingat bertudung BUKAN trend semata!
Klo kita rasa ada buat silap minta ampun pada ALLAH SWT..semoga ALLAH SWT memberi lebih KERAHMATAN dan KEREDHAAN kpd kita..insyALLAH..
kakNo doakan zati berjaya dunia akhirat..amin

zati on December 21, 2010 at 5:14 PM said...

@Ohujan Tasneem
haha tengak rilek tu, cheer ^^

zati on December 21, 2010 at 5:15 PM said...

@wahida
haha zati tak tengok pom kak video tu, zati tau pom sebab dorang update dalam blog dorang, jauh2 kan dari kite semua, nauzubillahi minzalik =)

zati on December 21, 2010 at 5:17 PM said...

@Norhafiza
zati tak post masalah dalaman sebab bagi zati masalah peribadi tak perlu nak show off kat semua orang, terima kasih atas nasihat akak & doa akak, moga2 akak sekeluarga sentiasa diberkati oleh Allah SWT =)

Khairunnisa Azalin on December 21, 2010 at 9:15 PM said...

Assalamualaikum, alhamdulillah orang pandang kamu islamic. Sekurang-kurangnya dia bersangka baik kpd kamu, bersyukurlah.

Pernah dgr seorang kakak berkata,
Tiada guna Islam tetapi tidak mukmin :)

zati on December 21, 2010 at 10:26 PM said...

@Khairunnisa Azalin
thanx atas nasihat akak =)

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!