Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Saturday, February 5, 2011

25 fakta bukan auta tentang diri ini

hello readers, oke I kena tag dengan sys ann, 25 fakta tentang diri sendiri...seharusnya I akan tulis 25 fakta tentang I kannnn, takkan nak tulis fakta tentang lembu pulak heh >.<

boleh laa baca kalau berminat, secara langsung tak langsung korang tau serba sedikit tentang I :)


fakta yang pertama
seorang yang kecik, orang tak percaya umo I dah 20 tahunnnn tak kisah laa kat alam realiti ke alam maya ke, susah betol kalau comel sangat nie hahahak :P *pangggg*

fakta yang ke-2
I suka tidur lagi-lagi kalau dah berjalan tak hengat dunie..memang kene laaa kan, tidur tak reti nak bangun-bangun T____T *kalau tak bangun-bangun dah arwah laa kot* 

fakta yang ke-3
I akan senyap kalau I tengah marah, kalau senyap memanjanggggg maknanye ada laaaaa tu yang membuatkan I marah *tak suke memekak bile tengah marah*

fakta ke-4
kalau orang yang tak kenal I *means di alam realiti*, orang akan cakap I sombong sebab muka I ketat hehhh, lagi-lagi lelaki sebab dorang cakap susah sangat I nak bukak mulut macam ada emas dalam tu =.='

fakta ke-5
kalau yang betol-betol rapat dengan I....dorang akan tau I tak sesombong mane & habis keluar semua kepala gila-gila I

fakta ke-6
I akan banyak cakap dengan orang yang banyak cakap


fakta ke-7
I takut dengan lelaki, sangattttt oke, kalau pergi mane-mane tengok ada lelaki yang duduk bersembang berkumpul dalam 5-6 orang tak kesah laa kat tepi jalan ke, kat kedai makan ke..I akan tunduk *tunduk bukan sebagai tunduk hormat* >.<

fakta ke-8
di alam realiti...I lebih banyak kawan perempuan dari kawan lelaki sebab I dah biasa dengan environment yang tak ada lelaki haha, yelaa dulu I sekolah perempuan, I'M STRAIGHT & I'M OKE :p

fakta ke-9
suke pedassss, sangat oke...lagi-lagi sambal belacan, kalau boleh tiap-tiap hari I nak makan nasi berlauk dengan sambal belacan, pfftttttt serious sangat sedap

fakta ke-10
I seorang yang cepat rase serba salah, sebagai contoh kalau orang pinjam duit I ke barang I ke *tapi tak reti-reti nak bayar, tak reti-reti nak pulangkan*, I nak mintak balik pom takut, rase serba salah nak minta balik padehal benda yang I nak mintak tu hak I

fakta ke-11
I tak garang walaupom orang cakap I garang haha, mane ada garang..tegas je :P

fakta ke-12
suke barang-barang kiut, kalau keluar & terjumpe benda-benda kiut miut alahaiiiiii...godaan weyhh, mesti tangan nak capai benda tu

fakta ke-13
I akan simpan hati yang terluka terlalu lama, seriousss kalau hati I terluka..sampai bile-bile pom kesan luka tu ada & I takkan lupa orang yang lukakan hati I *bukan berdendam cuma untuk melupakan tu teramat susah*

fakta ke-14
takot dengan semua haiwan..tak kisahlaa haiwan tu secomel kucing ataupom arnab, takut kena gigit ataupom kena cakar wuwuuu

fakta ke-15
I sangat sukakan baby & juga kanak-kanak, comel sangat-sangat, gerammm

fakta ke-16
pantang nampak lens comel-comel...mesti nak beliiiiii

fakta ke-17
tak pakai make-up sebab tak reti make-up haha, kalau calit kat muka pom paling koman pakai eyeliner dengan lipgloss je

fakta ke-18
lebih sukekan tudung bawal daripada shawl

fakta ke-19
tak suke makan makanan barattttt, palingggg tak suke macam chicken chop ke, fish and chip ke, sushi ke & seumpamanya, aiyakkkkk tak sukeeeeee, paling koman pon I boleh acceptable seperti spagethi & spesies-spesies nya

fakta-20
sangat-sangat susah nak share problem I dengan orang lain, kalau I share it means I percayakan orang tu

fakta ke-21
sangat susah untuk jatuh cinta lagi-lagi kalau orang dengan berayat-ayat manis, I mudah terpikat dengan perwatakan like seorang yang lucu ke, banyak cakap ke, something like that laaa

fakta ke-22
sukakan roti, kalau jumpe mane-mane kedai roti & I dah terjatuh hati kat kedai tu..hurmmmm memanglaaa haihhh, kalau boleh tiap-tiap hari nak beli roti kat kedai tu

fakta ke-23
sangat pendiam dengan orang yang I tak rapat..which means yang kawan-kawan biasa je

fakta ke-24
sukekan warna purple dan juga pink, kalau gabung dua-dua warna nie lagiiiiiiiii I suke

fakta ke-25
I sukekan bunga lavender, I rase tenangggg bile tengok bunga lavender

rasernye cukup 25 nie, kalau nak lelebih tanye sendiri dengan I hahaha *ape kau hengat kau diva keeeeeee orang nak tau pasal kau*

jenuh I kena tag benda alah nie dekat 25 orang, nak tag kat siapa heh???? hurmmm

kata ati: sesiapa yang tak ada idea nak update entry tu..jom laa buat benda nie, dah buat tinggalkan link kat sini sebab I nak bace & nak tau tentang korang XD

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

18 kritikan membina:

areripe on February 5, 2011 at 6:30 AM said...

fakta 19 - boleh save budget la.
ahaha!

zati on February 5, 2011 at 6:35 AM said...

@areripe
hahaha save budget sendiri dan juga pakwe (kalau ada) :P

yan_n.i.m on February 5, 2011 at 11:19 AM said...

hehe.. comei lah..! tak2 ag, tang kaler pink pepel..! i like.! <3

Ryoma Ekhizen on February 5, 2011 at 12:34 PM said...

25 jer...
bgs laa dapat knali diri sndri...
sllu nyer org susah nak bgthu ttg diri sndri...

zati on February 5, 2011 at 3:58 PM said...

@yan_n.i.m
hahahak,, ouhh mesti u pom suke kaler tu kan :)

zati on February 5, 2011 at 4:00 PM said...

@Ryoma Ekhizen
a'aah 25 jer hahak, kenali diri sendiri baru dapat mengenali org laen *pe benda aku merepek nieeee* :P

nazrul ashraff on February 5, 2011 at 4:01 PM said...

haha...mse aq buat bnd ni, aku pikir lme gi-la..ap aq nk tlis psl 25 fatkta ni..haha..aq x knl di sndri..:p

zati on February 5, 2011 at 4:06 PM said...

@nazrul ashraff
hahaha ko nie, tentang diri sendri pom ko nak fikir? takpe2..belajar untuk kenal diri ko sendiri :)

Hapiz Rahman on February 6, 2011 at 12:23 AM said...

Fakta 21: Hahaha. Ada can aku.. lama x singgah blog ko zaty..

zati on February 6, 2011 at 1:05 AM said...

@Hapiz Rahman
hahaha aku pom dah lame tak singgah blog ko >.<

syud on February 6, 2011 at 3:39 PM said...

http://chudsham.blogspot.com/2011/02/30-fakta-tentang-diri-anak-pakcik.html

kalau rajin baca la ehy zaty. :)

zati on February 6, 2011 at 7:38 PM said...

@syud
yeay ada orang buat hihik, nanti zati terjah :)

good_boy on February 10, 2011 at 3:52 AM said...

hahaha..ingatkan baru 12 tahun =)

good_boy on February 10, 2011 at 3:59 AM said...

err, rase cam dah bg komen td...xtau send ke x..haha

zati on February 10, 2011 at 4:35 AM said...

@good_boy
haha dh bgi komen dear :)

zati on February 10, 2011 at 4:37 AM said...

@good_boy
haha kalau boleh nak jadi 12 tahun balik ngeee :)

SitiZulaikha :) on May 21, 2011 at 11:33 PM said...

hai. follow kamu :)
feel free to visit blog saya ^_^
http://ekaiseqa.blogspot.com

cik_zetty on May 22, 2011 at 1:09 AM said...

@SitiZulaikha :)
thanx, i will :)

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!