Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Tuesday, May 10, 2011

haritu buaya lepastu ular pulak, apa kaitan dua haiwan nie dengan hidup I??

ambik kau punye panjang tajuk I, makin hari makin panjang tajuk I hahah :p

haiwan.
I takut dengan semua haiwan kecuali burung, kucing yang comel tu pun I takut, takat nak belai-belai tak takut sangat tapi kalau nk angkat, peluk kucing tu...I takut, takut kene cakar =.='

I tak nak cerita pasal kucing tapi I nak cerita pasal buaya dengan ular, apa kaitannya dalam hidup I?

sekarang nie tengah cuti sem, sebelum cuti sem tu...I mimpi buaya, I mimpi buaya tu kejar I lepastu I terkocoh-kocoh lari sebab takut kene baham dengan buaya

bila dah mimpi macam tu haruslah I terbangun, berpeluh-peluh kauuuu...mimpi ngeri semacam, macam tak logik buaya boleh kejar I =.='

esoknya I cerita dekat kawan-kawan I pasal mimpi tu, dorang boleh duk gelakkan I & dorang cakap mimpi I tu kelakar + tak logik, kurang gula punya kawan

dah nama pun mimpi, ada ke mimpi yang logik? hahaha

sekarang nie I tengah cuti sem, sejak-sejak duduk rumah nie...I selalu tidur lepas solat Isyak, golek sane, guling sini baca novel lepastu tertido

entah macam mana tadi, ular pulak boleh muncul dalam tidur I, dua ekor pulak tu, I sendiri pun tak faham kenapa ular boleh muncul dalam mimpi I, kalau mimpi putera raja kan ke best, lena juga tidur

dah macam nonsense je mimpi I nie, kalau I buat buku cerita kanak-kanak nie agaknye laku tak? hoho~

berpeluh-peluh bila I bangun lepas bermimpikan dua ekor ular tu, I terus cakap kat mak I "Ibu, akak mimpi ular" sambil buat muka kesian

lepastu mak I cakap "ada orang nak masuk meminang kau ke", erkkk...ular dengan meminang? kenapa kalau ular mesti ada kaitan dengan meminang? =.='

buaya dan ular?? dua-dua haiwan nie buat I fobia, takut bile difikirkan balik...orang cakap mimpi tu mainan tidur, hurmm layankan jela mainan tidur tu huhu

kata ati: sok lusa entah haiwan ape pulak yang bakal muncul dalam mimpi aku, 'seronok' betul mimpi haiwan, dah macam zoo negara pun ada =.='
p/s: minta jasa baik anda semua untuk vote jenis post yang anda minat di dalam blog ini, anda boleh lihat poll di belah kanan, segala jasa baik anda amat ZAL (zati and lappy) hargai =)

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

10 kritikan membina:

Eel on May 11, 2011 at 12:00 AM said...

I pun tak tau la nak cakap ape, mungkin u tak baca doa tido kot sebelum tido~ :P

cik_zetty on May 11, 2011 at 12:05 AM said...

@Eel
hahah mungkin kot, nak-nak tertido sambil baca novel kehkeh

GR on May 11, 2011 at 12:18 AM said...

esok mungkin mimpi biawak tolong masakkan nasi kot? hahahah

cik_zetty on May 11, 2011 at 12:23 AM said...

@GR
hahaha satu cadangan yang baik :p

::NelyLeyana:: on May 11, 2011 at 4:38 AM said...

takot kucin ke???

uhuhuhu, kucin x gigit la kalo angkat die...

mimpi buaya ek??? mungkin ade buaya darat datang meminang kot... ahahha

cik_zetty on May 11, 2011 at 6:52 AM said...

@::NelyLeyana::
a'aah takut kucing, err tak gigit? saye ada pengalamn sendiri, depan mata yang kucing gigit tangan kawan saye, berdarah tangan dye sampai meninggalkan kesan bengkak huhu, fobia tengok

err buaya darat? =.='
minta dijauhkan, kena sepak buaya darat tu gakmaknye nie hahah :p

tengkorakemas on May 11, 2011 at 10:45 AM said...

ada buaya darat nak tapi tak dapat, sebab ada dua orang yg suka pada zati dan ready nak masuk meminang protect zati dari buaya tu

he gurau je..

nanti bila panda dah masuk mimpi bgtau ye xD

cik_zetty on May 11, 2011 at 12:34 PM said...

@tengkorakemas
hahaha lgi jauh imaginasi TE :p

woww panda, panda pon oke juga, comel kot, nanti zati bagitau kalau mimpi panda hahah *mata aku pun dah macam panda sekarang nie (eyebag)*

miss afifa on May 16, 2011 at 7:19 AM said...

sy penah mimpi buaya kejar...selang beberapa hari dpt berita sedih.nenek meninggal. T_T
kadang2 mimpi tu petunjuk@peringatan.

cik_zetty on May 16, 2011 at 4:14 PM said...

@miss afifa
ouhh yeke, minta-minta laa dijauhkan, yup mimpi tu kadang-kadang sebagai petunjuk

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!