Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Thursday, June 9, 2011

cari guna mata bukan guna hidung *maluuuu*

ehemmm nak cerita sikit tentang peristiwa yang agak memalukan...errr malu ke? agak malu tak malu juga, nasib baik dengan family sendiri, tak ada malu sangat hehehe (gelak sopan)

petang tak berapa nak petang tadi I nak masak sambal udang then tiba-tiba kring kring, kring kring (bunyi telepon), I telefon mak I yang sedang berada di ofis beliau

aku: Ibu, macam mana nak masak sambal udang kalau tak ada lada kering? 
ibu: ada, kat atas bakul bawang tu
aku: *dalam hati berkata* (ada??? aku tengok tak ada pun), tak ada bu, akak dah tengok dalam kabinet tu, kalau tak ada..akak tak payah masak lerr cenggitu hehehe (gelak jahat sambil bergurau senda dengan mak aku)
ibu: ada, cuba akak cari betul-betul
aku: *kata dalam hati* (ehhh biar betul ada, mana ada) jap, akak panggil adik suruh jadi saksi hehehe (gelak jahat)

I pun panggil adik I untuk jadi saksi, dia pun pergi tengok kat kabinet tu lepastu dengan rasa bangganya dia ambil plastik yang berisi lada kering yang betul-betul terletak kat atas bakul bawang macam mak I cakapkan tu sambil tunjuk dekat I

aku: (gelak terbahak-bahak) ibu...lada kering tu ada (masih dalam keadaan tergelak)
ibu: hehehe (gelak) kan dah cakap ada
aku: hehehe okay-okay, akak nak pergi masak nie, bai

5 minit sebelum kejadian.....
I pergi dapur, tengok bekas bawang dalam kabinet....errrr plastik apakah itu? oke abaikan plastik itu lantas menelefon mak I dengan segera
padehal plastik yang I nampak tu plastik lada kering hahahah, lepastu adik I boleh pulak cakap "tuuu laaa kau, lain kali cari barang guna mata bukan guna hidung, tengok betul-betul lain kali (sambil gelak menganjing)", I pulak "yelaaa =.="

sambal udang cik_zetty *errr macam tercair sikit sambalnya* :))

amat memalukan hahaha, malu-malu I pun still siap juga sambil udang tu kehkeh, so tak sia-sia I telepon mak I :P

kata hati: tu lerrr lain kali cari guna mata bukan guna hidung :P

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

4 kritikan membina:

Simpleblanklife on June 10, 2011 at 2:32 AM said...

hahahahaha carik barang memang guna mata..tapi kalau dekat hostel carik sape yang kentut, memang terpaksalah pakai hidung..sebab kalau pakai mata, semua buat muka tak bersalah je...HAHAHA

guraw je...jgn mara...:D

cik_zetty on June 10, 2011 at 2:43 AM said...

@Simpleblanklife
hahahaha kelakar laaa anda nie

takpe, tak marah pun, rasa terhibur *kot* :))

Simpleblanklife on June 10, 2011 at 2:54 AM said...

aduh, yang dekat 'kot' tu yang buat gue risau...aahhh...maap2..:D

cik_zetty on June 10, 2011 at 3:26 AM said...

@Simpleblanklife
hahaha sila buat-buat tak nampak tanda (*) tu :P

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!