Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Thursday, June 2, 2011

kuih pau yang paling menepati citarasa

I nak cerita pasal makanan, dari duk sibuk-sibuk hal yang hangat tak berapa nak hangat , layan makan lagi bagus ekekeke :))

kalau bercerita pasal makanan nie, orang cakap tolak batu dengan kayu je tapi kalau kuih I agak memilih sikit, itu tak kena ini tak kena, susah =.=

so far hanya dua kuih sahaja yang betul-betul menepati citarasa I, untuk kali ini I nak cerita pasal kuih pertama iaitu kuih pau, nyumnyum

I bukan penggemar pau yang tegar, macam yang I cakap...I agak memilih kalau bab kuih-muih nie, pasai pa pun tatau

pau berintikan coklat (maaf gambar kurang jelas)

sila terliur *erkkkk*, seriously pau nie sedap, kalau makan sejibi kuih pau nie memang kenyang tahap tak perlu makan nasi :p

dalam banyak-banyak pau, pau nie telah memikat hati kalbu I, I takkan pandang pau lain ++ tak perlu tercari-cari pau lain, hanya pau nie sahaja cukup =)

pau nie gebu, besar pulak, inti memang tak kedekut....berpatutan sangat, Ya Allah sedap gilaaa pau nie <----*punye feel aku dengan pau nie hahah*

di mana boleh dapatkan pau nie? di PWTC hahah, hanya di PWTC....bukan kat tempat lain *nasib baik parents aku kerja sana, tetiap hari boleh makan kuih pau kahkah*

tak boleh nak tengok lelamer sangat gambar tu, rasa macam nak gigit je, geram tahu hahah

kata ati: kuih pau yang paling menepati citarasa, hanya satu pilihanku....lepas nie kuih ape pulak yang memikat kalbu? oke tunggu :))
update: ehh ehh makin rajin aku update blog, dah tak pemalas macam dulu *erkkk* :P

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

8 kritikan membina:

syrupmasin on June 2, 2011 at 1:12 AM said...

ya Allah lapar pao pulak malam2 nih..tgk gmba pao ni punye pasal la..haha :D

cik_zetty on June 2, 2011 at 2:15 AM said...

@syrupmasin
hahaha gigit je gambar pau tu kalau dah geram sangat kihkih :p

tengkorakemas on June 2, 2011 at 8:42 AM said...

ada tak pau sardin?nakkkk...pau ayam dgn kentang pun boleh juga..

TE suka karipap selalunya..tu yg hantu makcik karipap selalu je jumpa xD

Puan Besar Shag Yahaya on June 2, 2011 at 1:55 PM said...

Yela~ Budak tu cuti kan! Boleh lah update hari hari. Ni tolong updatekan belog Shag sekali ye :P

Nanti belanja pau PWTC. K thanks! ;)

cik_zetty on June 2, 2011 at 5:59 PM said...

@tengkorakemas
tak pasti pau yang TE sebut tu ada ke tak, rasanye tu hanya untuk karipap hahah

hantu makcik karipap? hahahah

cik_zetty on June 2, 2011 at 6:00 PM said...

@Puan Besar Shag Yahaya

agagag...tanak shag belanje pau PWTC tapi nak shag belanja kepci HAHA (demand) :P

naz & sya on June 5, 2011 at 1:40 PM said...

pau! minah pau! haha

cik_zetty on June 6, 2011 at 8:39 PM said...

@naz sya: hahah ngeng :p

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!