Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Monday, May 3, 2010

~ WHAT??? entry di copy?????

seriously..memang tak ada mood sekarang nie, rasa down sangat-sangat, rasa marah pon ada tapi sedih lagi laaa, serious..i lepak GB tadi..bukak salah satu ping entry kat GB tapi i lupa ownernye yang maner, i ternampak logo copyscape kt blog tuu, gerak ati kuat sangat tuk pergi kat copyscape tuu

bila i pergi copyscape tu, i masukkan url blog i tuu, then dapat result


mahu tak terkejut beruk i, rasa menyirap tuu lagi laa, menyirap tuu sekejap je tapi sedih kot, sedih sangat-sangat, rasa down gilaaa..i'm a newbie, tak sampai setahun pon lagi i berblogging, banyak lagi benda yang i perlu belajar tapi kenapa mesti ada copycat?? best sangat ke entry i tuu untuk di copycat??

banyak lagi blogger yang femes-femes, kenapa mesti i?? femes ke aku nie?? adoiiii manusia, i pun fikir, camner dorang boleh copy? bukan ke i dah disable right click?? baru i ingat, aritu i tukar template, i lupa untuk letak disable right click punya kod, salah i juga, cuai..pelupa tapi tak bermakna u all boleh ambil kesempatan atas kecuaian i


even u all tak ada idea sekali pon, nak kejar ranking di alexa kot ye pon, perlu ke nak copycat orang lain punya entry?? selalunya i tengok entry orang lain kena copycat, bila terkena kat batang hidung sendir..haaaaa, amek ko sekali, bukan sorang dua yang copy tapi 10 orang...10 orang kot...rasa down gilaaa, tajuk entry di tukar, di gubal mengikut sesedap rasa, tapi isi??? 100% i punya..what the human being???


i kalau tak idea nak wat new post, i biarkan je, lantak laaa statistics blog i merundum ke, tak capai target alexa rank ke pe ke, i bukan blogger yang tegar, hanya tertumpu pada blog semata-mata, sekurang-kurangnya i tak copycat orang lain punya entry hanya untuk mencapai statistics yang tinggi, hanya untuk mencapat target alexa rank

paling lama i biarkan blog i sepi pon selama seminggu je, bagus sangat ke mendapat statistics yang tinggi, mencapai target alexa rank dengan meng'copycat' orang lain punya entry?? rasa banggakah anda????? kalau terasa bangga, untuk ape ko berblogging hanya semata-mata meng'copycat' orang lain punya entry??? lu fikirlaaaa sendiri derrr

entry original

NUKILAN :

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

14 kritikan membina:

Silence Shooter on May 3, 2010 at 4:55 PM said...

just saw the entry u ping at GB..
FYI..eventhough u disable the right-click..ppl still can copy ur content..by highlight it and press ctrl + V..so if u don't want ppl to copy ur entry..find a coding dat disable the highlight..
and i feel sorry for u..
be strong k..
dunia blog ni tak besar mana..
org yg suka copy2 ni tak lama lg kantoi la ngan org lain..and at that time insyaAllah tuhan akan balas..dun worry..

Kujie on May 3, 2010 at 4:55 PM said...

eh betul ke copyscape tu?

kadang2 entri kita kat bloglist org pun dia claim copy.

try klik link yg dia bagi..pastikan dulu betul ke di copypaste atau hanya di sidebar blog org lain sebagai bloglist je.

zati on May 3, 2010 at 5:04 PM said...

kak kujia : zati dh tengok tiap2 stu link tuu..mmg d copy paste, dh b'ulang kali tgk tuk make sure kan betil atau tak..

entry copypaste tuu siap dpt berpuluh-puluh komen ;(

silence shooter : oke, thanx

amalina binti anuar on May 3, 2010 at 8:00 PM said...

sbb u puny eentry tu best2 kot. tu yg diorg copycat u punye entry. best la u bru je beberapa bln buat wat blog dh femes. sye nie dh hampir 2 tahun buat blog pon still biasa jer. kagum sye dgn u nie. bgus2. truskn berblogging...

zati on May 3, 2010 at 8:08 PM said...

thanx 4 ur komen

emm xde best mane entry i nie..msih banyak lgi yang perlu i belajar

blog i tidak se'femes' macam blog ben ashaari,gadis terbilang,cik epal & banyak lagi

thanx 4 ur support ;)

windi on May 3, 2010 at 8:35 PM said...

i pun tak pemes tapi pernah di copy juga. at least drg inform dulu lah.

zati on May 3, 2010 at 8:43 PM said...

tahu tak pe
kalau d inform & d credit
tak kisah sangat
sharing is caring

nie dhlaa tak inform apetah lagi d credit

bila bukak je d copy

entry copy paste tuu dpt berpuluh2 komen

sedeyh kot
hurmmm

~ Ann ~ on May 3, 2010 at 9:37 PM said...

nampak sangat kejelesan dan kemengongan mereka yng mengcopy paste itu.. Serangg!!

zati on May 3, 2010 at 9:59 PM said...

ann : hurmm nthlaa, ssh nk puaskan ati sumer orang

akhirnya kte sndri yg mkn ati ;(

NiZaM LiMiTeD on May 4, 2010 at 3:53 AM said...

haduiiyaii..sabar je la cik.
tp mmg agak sakit ati la dia dah copy pastu komen dia dpt lg bnyk.haih..

zati on May 4, 2010 at 4:01 AM said...

hurmm tahu tak pe..2 in 1 sekali..
copy paste + dapat respond dari pembaca berpuluh-puluh

hurmm..sbr jela

call.me.didi on May 8, 2010 at 4:56 AM said...

copyscape ni disable highligt jgk la silence shooter. tp org ttp blh copy lah. try ni, save file kt drive, then bukak balik, right click>>open with>>(navigate word ms)>>kt dlm tu je dah blh highlight copy segala. i did this for my asignment bile ade tym tak blh right click tu.

Shukor on May 9, 2010 at 7:29 AM said...

banyak bersabar yer..
tapi kalau nak copy dari blog saya, xda masalah ^_^

zati on May 9, 2010 at 7:36 AM said...

huhu ^_^

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!