Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Thursday, August 5, 2010

SILA AMBIL PERHATIAN!!!

salam bloggers, ingat tak pasal kes nie dengan kes yang nie??? rupanya I kena tipu mati-mati dengan customer tu tapi nasib baek ibu I ada, I nak tunjuk memang bukti yang I kena tipu, bukan I memfitnah semata-mata

kad atm I memang ibu I yang pegang, I tak nak pegang sebab I seorang yang cuai, kalau I nak duit belanja, I nak duit untuk shopping online, I sendiri yang akan suruh my mom keluarkan duit  from my account & my mom akan simpan setiap resit pengeluaran dari account I



balance I dalam akaun pada 26/7/10=RM356.88, RM100 tu I keluar untuk beli buku
dye order lens kat I pada 27/7/2010, jom tengok balance I seterusnya


nie pulak, balance I dalam akaun pada 29/7/2010=RM256.88 setelah I keluarkan RM100 untuk duet belanja I
kalau dye masukkan RM90.00 dalam akaun I, RM356.88 (balance I pada 26/7/2010), ditambahkan dengan RM90.00, jumlah keseluruhan akan jadi RM446.88 (sebelum RM100 dikeluarkan untuk duet belanja I)

RM446.88 - RM100.00 (duet yang I keluarkan untuk duet belanja I) = RM336.88 patut ada dalam akaun I pada 29/7/2010 sekiranya dye masukkan RM90.00




balance I dalam akaun pada 4/8/2010 iaitu semalam=RM757.03 setelah elaun MARA telah di bank in dalam akaun I
RM130.00 ibu I keluarkan, RM40 (untuk I beli lens baru) + RM90.00 (I nak pulangkan balik duet yang dye bank in)

tapi ibu I dapat kesan yang dye TAK MASUKKAN langsung RM90.00 dalam akaun I, nak tahu kenape???

cuba u all tambahkan balik baki I dalam akaun pada 4/8/2010 tu..RM 757.03 + RM 130.00 = RM887.03, RM887.03 jumlah yang ada dalam bank I selepas I dapat elaun MARA untuk bulan nie

baki I yang terakhir dalam akaun sebelum I dapat elaun MARA untuk bulan nie ialah  29/7/2010=RM256.88

cuba u all tolak jumlah yang ada dalam akaun selepas I dapat elaun MARA untuk bulan nie iaitu RM887.03 dengan baki I yang terakhir dalam akaun sebelum I dapat elaun MARA iaitu RM256.88, RM887.03 - RM256.88 = RM630.15

perbezaannya RM630.15, RM630 tu untuk elaun MARA I bulan nie, kalau betul dye masuk, mane lebihnya RM90.00???? ada????

ibu I kol untuk tanye dye sendiri, dari pagi tadi sampai ke malam dye langsung TAK ANGKAT ibu I kol tapi bile I text dye, siap BERSUMPAH DEMI ALLAH kat I yang dye bank in

terbukti dye bersalahhhhhhh, kalau betul dye bank in, tak ada pon lebih RM90.00 mase buat kira-kira tadi, what the hack manusia jenis macam nie????????

seriously memang I marah sangat-sangat, I paling pantang kena tipu & once I dah dapat tangkap orang tu menipu tapi tak mengaku malah banyak pulak alasan, memang I PALING PANTANG

nasib baek ibu I simpan resit-resit pengeluaran duit I dari bank, kalau tak, memang leburrrrr je RM90.00 tu dekat dye

sekarang nak cakap banyak pon tak gune, I nak jumpe dye face 2 face & nak tunjuk semua resit-resit I kat depan mata dye sendiri & I nak tahu dari mulut dye sendiri ape bukti dye bank in RM90.00

senang-senang je nak tipu I RM90.00, melampauuuu oke, RM90.00 tu I boleh dapat sepasang dua kain untuk buat baju raya

kalau dye still TAK MENGAKU, STILL MENAFIKAN juga & STILL CAKAP yang dye bank in kan RM90.00 dalam akaun I

esok I & my parents akan pergi bank & suruh bank check dengan lebih detail lagi duit yang keluar masuk dalam akaun I, bank dapat trace dengan lebih detail lagi

memang I tak sangka sangat-sangat ada manusia macam nie, seriously, menipu satu hal, bile dah dapat tangkap ditipu, tak nak pulak minta maaf/mengaku tapi siap boleh bersumpah guna name Allah, what the hack??????

untuk sesiapa yang shopping online tu, berhati-hati dengan penipu nie, I bukan nak malukan or jatuhkan sesiapa, I taknak u all yang buat business nie terkena macam I kena

untuk si penipu nie, i'm really sorry sebab terpaksa show u punye profile, I bukan nak malukan u atau jatuhkan u, I tak ada niat langsung macam tu

I cuma harap u buat pengakuan, tu je...tak nak minta maaf dengan I pon takpe sebab I tahu u mesti malu nak minta maaf cume pengakuan yang I harapkan dari u

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

14 kritikan membina:

tiefazatie on August 5, 2010 at 11:47 PM said...

omg!ada juga ke org cmtue??sabar dear..huhu..nasib baek ur mum jaga akaun u tau..n simpan sume resit2 nie..

zati on August 5, 2010 at 11:52 PM said...

@tiefazatie
tahu tak pe, agak tak sakit hati I nie

my mom memang simpan resit2 bank nie & at last baru I tahu ada juga benefit simpan resit-resit bank nie

B.E.R.Y.S on August 6, 2010 at 12:31 AM said...

resit-resit tue sgt penting senanye,, saya pun simpan resit2x bank sampai dompet dah tak boleh nak tutup..haha..tebal sgt!! heee..:p

hope si penipu tue sedar diri.. :)

Pu3seroja on August 6, 2010 at 12:32 AM said...

x patut2.. zmn IT skrg ni pun
xkan nk menipu mcm bdk2 sek ren..
of corse kalau bab2 bank ni, org blh
trace ... iskkk... u all semua
berhati2 bila shopping on9 k...

tengkorakemas on August 6, 2010 at 12:39 AM said...

dah baca sume entri berkaitan kes ni..manyak cantik dia nak duit yg dia sendiri tak masukkan..

ish2...mesti dia dah biase buat, nasib baik awk tak jadi mangsa..

zati on August 6, 2010 at 12:43 AM said...

@B.E.R.Y.S
kalau saya, saya tak simpan resit-resit nie huhu, naseb baek ibu i simpan benda-benda macam nie huhu

mudah-mudahan penipu tu dapat petunjuk untuk mengaku ;)

zati on August 6, 2010 at 12:43 AM said...

@Pu3seroja
tahu tak pe, senang-senang je nak perbodohkan orang

zati on August 6, 2010 at 12:44 AM said...

@tengkorakemas
tahu tak pe, agak tak sakit hati i bile tahu dye menipu

hampir-hampir jadi mangsa huhu

himmah aafifah on August 6, 2010 at 4:45 AM said...

u surolaa dia scan/snap pic slip bank . pastu send kt u kalau dia da bank in . as bukti yg dia da bank in . baru u tk senang kena tipu :)

zati on August 6, 2010 at 12:27 PM said...

@himmah aafifah
dah sygs..i siap dye suruh dye fax kan resit tu tapi alasan dye..lepas je dye bank in dye terus buang resit tu huhu

fazRul on August 6, 2010 at 5:08 PM said...

hurmmm..apalar org zaman skrg..semua nk tipu jer..dah taktau nk beza org tu bek ker jaat..

pssttt..g repot polis..hehe

zati on August 6, 2010 at 5:31 PM said...

@fazRul
tahu tak pe, terdesak nak pakai duet lerrr tu sampai sanggup menipu

report polis?? otw heee

noraini azhari on August 9, 2010 at 9:54 PM said...

sbr eh..
cuba mnx settle..

zati on August 10, 2010 at 2:26 AM said...

@noraini azhari
hurmm payah nak handle orang macam nie huhu =.=

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!