Protected by Copyscape Unique Content Checker
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

----> KELEBIHAN BEDAK ARAB
----> SENARAI HARGA
jika anda berminat mahupun terdapat sebarang pertanyaan, sila ----> INBOX zati

Wednesday, December 22, 2010

soalan cepu mas dari formspring

salam readers, oke harini I nak jawab soalam maut dari sys faten teheee, sys faten tanye dekat soalan cepu mas dekat formspring, nak jawab berhelai-helai nanti jawapan I tulis oke tipu

sys faten nie I kenal dari zaman mespes sampai ke fesbuk hehe, dye baek tau, baek tau, baek tau *macam nak bodek ke ape aku nie*


nampak tak sys faten tanye ape itu? oke tak nampak? dye tanye I stadi dekat kolej teknologi antarabangsa cybernetics (KTAC) ke? bukan kat kptm bangi?

memang I stadi kat kptm bangi, dari sem1 sampai sem3, pernah I nak berhenti masa sem1 tapi dah invest banyak sangat duit kat kolej tu masa daftar masa sem1

I taknak menyusahkan parents I, taknak bagi dorang susah hati fikir pasal I, takpe biar I yang susah hati, I bukan anak dato' banyak duit, suke-suke keluar masuk kolej lain

bila dah penghujung sem3 nie, I fikir-fikir sampai bile I nak jadi macam nie?? susah hati tak habis-habis, I decide untuk berhenti & nak masuk KTAC untuk kos yang I minat

tapi I minta restu dari parents I dulu, alhamdulillah dorang bagi restu, tak berkat weyhh ilmu tanpa restu mak ayah, salah satu faktor penghalang kejayaan sebab tak ada restu mak ayah

sebab tu I tak sabar-sabar nak masuk tahun 2011, I nak mulakan hidup baru dengan benda yang I suke =)

I ada juga minta pendapat beberapa orang kawan I, ada yang bagi sokongan, ada yang tidak, mana tak nye dah sampai sem3 pastu nak berhenti

orang cakap tolak tuah, elaun MARA tiap2 bulan dapat, bukan sikit tapi banyak, dengan duit yang parents I bagi tiap-tiap minggu tapi kalau PTPTN?? mane ada elaun tiap-tiap bulan macam MARA, kos sara diri pom tak bagi

tapi kalau kite asyik dengar ape orang cakap, masa depan kite pom takkan kite nak dengar juga ape orang cakap?? I decide untuk berhenti, untuk yang bagi sokongan tu terima kasih banyak-banyak =)

tak bermakna I berhenti separuh jalan I tak boleh berjaya, insyaallah kalau murah rezeki I dapat bukak hotel sendiri, itu cita-cita I, nak bukak hotel XD

.nie sepupu belah ayah I, candid pic.

sepupu I pom dari KTAC, dye baru grade haritu dekat UPM, masa I pergi konvo dye tu ada je orang yang dah tua-tua baya ibu I baru nak grade, tak lambat lagi I nak mulakan balik ^^

kenape I tak jawab soalan sys faten kat formspring tu?? jawapan I tu nanti akan keluar dekat wall fesbuk, dekat fesbuk I tu ramai budak-budak kptm bangi, I tak nak dorang bising-bising, I tak nak dorang tau

nanti tak pasal-pasal dorang cakap itu ini patah semangat I, nanti I jadi sedih =(

I rase tak terlambat lagi dalam umur I 20tahun untuk mulakan balik sem1, dekat kolej I ada je budak-budak sem1 yang umur 21-22 tahun

I masih muda lagi kann, baru nak masuk 20tahun, dah boleh kahwin, tapi bukan tu je azam 2011 I tapi ada lagi satu, yang lagi satu tu yang buat I nak gelak, tak pernah buat dek orang azam tu :P

sys faten, agak-agak cukup panjang tak jawapan zati?? hehehe :P

kata ati: semua orang pernah buat silap dalam hidup & dari kesilapan tersebut kita boleh berjaya

LIKE DAN SHARE ENTRY INI KALAU SUKA, TQ

8 kritikan membina:

Amy Syaquena on December 22, 2010 at 8:22 AM said...

As'salam...

suka ayat terakhir tue.. setuju sangat..

p/s: 1st time sampai di sini, amy follow blog nie & salam perkenalan ye..

Pinky Pixie on December 22, 2010 at 8:23 AM said...

mude lagi, dear. baru 20 kan.
belom 30, 40.. hehe.

nak belajar tu msti ikut ape yg kita minat gak. kang jd sia2 pula.. huhu

zati on December 22, 2010 at 8:26 AM said...

@Amy Syaquena
wassalam, terima kasih =)

salam perkenalan, terima kasih sebab singgah sini, nanti zati terjah blog kakak =)

zati on December 22, 2010 at 8:27 AM said...

@Pinky Pixie
tahun depan dah 20 dear huhu *tibe-tibe rase tua*

betol, minat kena ada ^^

wahida on December 22, 2010 at 12:03 PM said...

betul tu, kalau kita asyik dgr apa org cakap, mmg x berjaya lah kita...follow ur instinct ok...

zati on December 22, 2010 at 12:50 PM said...

@wahida
yup & zati dah buat keputusan, thanx sebab bagi pandangan =)

Ateynmohd on December 22, 2010 at 1:49 PM said...

wahhh..ta sgke zaty wat special entry neyh ~ pnjgnye jwpn..rase cm bce essay lam kertas soklan spm..hahah ~

ape2 un, thnx sbb jwb soklan tue..err..thnx gak coz puji sys baek **perasaan da neyh ! hahahha ~

zati on December 22, 2010 at 1:55 PM said...

@Ateynmohd
hahahah tu laa jawapannye, nak citer kat sys memang panjang, tu zati buat special entry =)

same2 teheee ^^

 

zati and lappy Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!